Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ - 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ στις 2 Οκτωβρίου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση


Η πανεργατική – πανελλαδική απεργία και τα συλλαλητήρια της 24ης του Σεπτέμβρη, έδωσαν το ηχηρό μήνυμα στη κυβέρνηση και σε όσους τη στηρίζουν, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν παραδοθεί στη «μοίρα» τους, δεν εχουν αποκοιμηθεί από το καθημερινό «ενημερωτικό» νανούρισμα των ΜΜΕ, δεν έχουν χειραγωγηθεί από μεταμφιεσμένους σουλατσαδόρους του εργοδοτικού συνδικαλισμού και ότι ο αγώνας ενάντια στον οδοστρωτήρα του νεοφιλελευθερισμού συνεχίζεται.

Λίγες ημέρες πριν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο της ανάπτυξης των λίγων που θεμελιώνεται πάνω στην υποανάπτυξη των πολλών, η συντριπτική πλειοψηφία της σημερινής συνέλευσης του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ, αποφάσισε να συμμετάσχει και σε αυτή την πανεργατική – πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα μέλη της, από τις 06.00 π.μ. της 2/10/2019 έως τις 06.00 π.μ της 3/10/2019.

Εναντίον της 24ωρης απεργίας και υπέρ 4ωρης στάσης ψήφισαν μόνο δύο μέλη της γνωστής φιλοεργοδοτικής – διασπαστικής παράταξης «Αγωνιστική Προοπτική στα ΗΜΜΕ» (!!!), ενώ υπήρξε και μια λευκή ψήφος.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

* Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που θεσπίζει:

α) την χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος

β) το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων που υπερασπίζονται οργανωμένα και αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους

γ) την κερδοφορία στις επιχειρήσεις λίγων με βάση την περαιτέρω φτωχοποίηση των πολλών

* Για την ΕΡΤ:

α) Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που είναι πανθομολογουμένως αναγκαίο για την κάλυψη των υφιστάμενων οργανικών κενών.

β) Άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ συμψηφισμού και απομάκρυνση από θέσεις ευθύνης εκείνων των στελεχών που έχουν αποδεδειγμένα στραφεί εναντίον της ενώ άλλα ορίζει ο νόμος και η θέση τους.

Προσυγκέντρωση για το συλλαλητήριο της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου