Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κων. Ζούλας: Εθελούσιες έξοδοι τον Μάρτιο στην ΕΡΤ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι νέες αρμοδιότητες
του προέδρου της ΕΡΤ


Καθήκοντα στη διοίκηση της ΕΡΤ ανέλαβαν επίσημα πριν από λίγες μέρες ο Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

Από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, οι δύο άνδρες καλούνται να βρουν λύσεις στα πολλά ανοιχτά ζητήματα που έχει η δημόσια τηλεόραση. Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η Real με σχετική νομοθετική ρύθμιση θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες του προέδρου της Δημόσιας τηλεόρασης που μέχρι τώρα είχε μάλλον «διακοσμητικό» ρόλο.

Όπως αναφέρεται σχετικά ο πρόεδρος θα έχει άμεσα εκτελεστικό ρόλο στην καθημερινότητα της ΕΡΤ και θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις. Όσον αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο θα διατηρήσει τον πρώτο λόγο σε τεχνοκρατικά και διοικητικά ζητήματα αλλά και στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί.

Οι στόχοι

Σύμφωνα με τη Real η νέα διοίκηση σχεδιάζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου τον Μάρτιο με κίνητρα για να αποχωρήσουν από την ΕΡΤ όσοι εργαζόμενοι είναι κοντά στην σύνταξη. Στόχος είναι να μπει «νέο αίμα» στη Δημόσια τηλεόραση, αφού από τους 2200 εργαζόμενους μόλις οι 170 είναι κάτω των 40 ετών.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, οι αλλαγές θα γίνουν σε τρεις φάσεις. Τις επόμενες μέρες θα σχεδιαστούν νέες εκπομπές μεικτής παραγωγής σε πρωινή και βραδινή ζώνη με πρόσωπα εκτός ΕΡΤ. Από τον Γενάρη οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ενώ η ολική αλλαγή προγραμματίζεται για την επόμενη σεζόν.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου