Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αύριο η δίκη για τις αποζημιώσεις των απολυμένων από τον ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σας επαναπροωθώ mail που μου έστειλε ο συν. Κ. Ντελέζος. 

Εννοείται ότι πρέπει να είμαστε όλοι, αύριο το πρωί, στο Δικαστήριο.

Η απόφαση που θα βγεί, θα επηρεάσει τις εξελίξεις και για συναδέλφους-εργαζόμενους σε άλλα μέσα, που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με εκείνη του ΔΟΛ.


Συνάδελφοι,

η «μητέρα των μαχών» σε ό,τι αφορά τις οικονομικές διεκδικήσεις μας από την Ειδική Διαχείριση του ΔΟΛ, έφτασε.

Αύριο, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9 το πρωί, στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), Κτίριο 2, 2ος όροφος, αίθουσα 202, πρόκειται να εκδικαστούν οι ανακοπές των Τραπεζών, των ασφαλιστικών ταμείων κ.λ.π, που αμφισβητούν τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του 2018, οι οποίες στο σύνολό τους προβλέπουν: Την προνομιακή καταβολή στους εργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη των αποζημιώσεων απόλυσης και των δεδουλευμένων της περιόδου της Ειδικής Διαχείρισης.

Ήδη, οι πίνακες κατανομής του εκπλειστηριάσματος, που εισέπραξε η Ειδική Διαχείριση από την πώληση του ΔΟΛ, έχουν συνταχθεί σε εφαρμογή των αποφάσεων αυτών.

Επίσης, σε εφαρμογή των ίδιων αποφάσεων, καταβλήθηκαν προνομιακά στους εργαζόμενους (βεβαίως, με μεγάλη καθυστέρηση) τα δεδουλευμένα της περιόδου της Ειδικής Διαχείρισης (εκκρεμεί ακόμα η καταβολή των αποζημιώσεων για επιπλέον 4-5 Κυριακές στους εργαζόμενους των ΝΕΩΝ).

Συνάδελφοι,

σε αυτήν τη «μάχη», η παρουσία ΟΛΩΝ μας κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Με ενότητα και αποφασιστικότητα, θα στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα, ότι δεν εκχωρούμε σε κανέναν τα δικαιώματά μας και δεν χαρίζουμε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Με εκτίμηση

Κώστας Γ. Ντελέζος

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

 1. "Την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη για τα επισφαλή τραπεζικά δάνεια του ΔΟΛ εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

  Η ίδια ζήτησε την απαλλαγή των επίσης κατηγορούμενων στην υπόθεση στελεχών της Alpha Bank, σημειώνοντας ότι δεν αποδείχθηκε τραπεζική ζημία.

  Κατά την εισαγγελική κρίση πρόκειται για νόμιμες ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί η κατάρρευση της επιχείρησης και η απόλυση 2.500 εργαζομένων".
  Τα δάνεια δόθηκαν στον Ψυχάρη για να μην βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι!!!!
  Οι τράπεζες ενώ έδιναν δάνεια για να ....σώσουν τους εργαζόμενους, τώρα κάνουν ανακοπές για τις αποζημιώσεις τους.
  Κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας και την επιβίωσή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή