Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Για το Μάτι φταίει η κλιματική αλλαγή !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η προεκλογική τυμβωρυχία
και η κωλοτούμπα Μητσοτάκη στον ΟΗΕ


Έστω και αργά o Kυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε την τυμβωρυχία για την τραγωδία στο Μάτι που για προεκλογικούς λόγους έφτασε να εξαντλήσει τα όρια της και αποδέχθηκε την πραγματικότητα και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Στον ΟΗΕ όπου μίλησε, για το Μάτι έφταιγαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες με τους "λυσσασμένους ανέμους" όπως είπε χαρακτηριστικά. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η απόλυτη υποκρισία της Ν.Δ. και η επικοινωνιακή στάση με την οποία εκμεταλλεύτηκε σοβαρότατα ζητήματα όπως αυτό της φονικής πυρκαγιάς που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι.

Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει συγγνώμη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και κυρίως από τους πολίτες της χώρας για την τυμβωρυχία που επιδόθηκε και για την χυδαία εξαπάτησή τους.

Συγκεκριμένα ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στον ΟΗΕ ανέφερε:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης» και πρόσθεσε:

«102 δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία» είπε για να συνεχίσει:

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

Ρένα Δούρου για την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ:
Καταρρέει μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης

Για κατάρρευση μιας προεκλογικής «επιχείρησης παραπληροφόρησης και σκύλευσης των νεκρών» από την τραγωδία στο Μάτι κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία η Ρένα Δούρου, με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη φονική πυρκαγιά, σε ομιλία του στην ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

«"Δικαίωση" για τις ανθρώπινες απώλειες, για τις οικογένειες των θυμάτων δεν θα υπάρξει ποτέ. Μόνο η αίσθηση ότι πλέον καταρρέει μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης, αλλοίωσης της πραγματικότητας, σκύλευσης της μνήμης νεκρών, αναίσχυντης τυμβωρυχίας, χρήσης της απώλειας συνανθρώπων μας, για λίγες ψήφους παραπάνω», έγραψε στο Τwitter η Ρένα Δούρου.
---
zoornalistas / Kατ.Μπρ. / avgi.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου