Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

... Χ.Κ.Τ. - δικαστική απόφαση για επίσχεση εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απόφαση
Πρωτοδικείου Αθηνών
Τμήμα Εργατικών Διαφορών

Αριθμός Απόφασης 91/2013

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 14 Δεκεμβρίου του έτους 2012 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Των εναγόντων: 1. ... 2. ... 3. ..., εκ των οποίων ο πρώτος και η δεύτερη εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από την πληρεξούσια δικηγόρο τους Δήμητρα Παπουτσάκη και η τρίτη εμφανίστηκε με την ίδια ως άνω πληρεξούσια δικηγόρο τους.

Της εναγομένης: Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "Χ.Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ", που εδρεύει στην Αθήνα (οδ. Μίνωος αρ. 1-16), και εκπροσωπείται νόμιμα, και η οποία παραστάθηκε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Γεωργίου Φάκα, προκειμένου να αιτηθεί αναβολή της συζήτησης, και δεν παραστάθηκε στη συνέχεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
(...)
ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΈΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Ι. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 280 (...) "θεωρείται ότι δεν εμφανίζεται ο διάδικος που ζητεί μόνο αναβολή, η οποία δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο" (...) Το αίτημά του απορρίφθηκε από το Δικαστήριο ως αβάσιμο, κατόπιν δε τούτου ο ως άνω δικηγόρος δήλωσε ότι δεν παρίσταται και συνεπώς η εναγόμενη εταιρεία θεωρείται ότι δεν εμφανίστηκε κατά τη συζήτηση της υπόθεσης και πρέπει να δικαστεί ερήμην (...) το Δικαστήριο ωστόσο οφείλει να προχωρήσει στη συζήτηση της υπόθεσης σαν να ήταν όλοι οι διάδικοι παρόντες (...)

ΙΙ. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι προσλήφθηκαν από την εναγομένη με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου προκειμένου να απασχοληθούν με τις ειδικότητες που εκθέτουν και ότι παρόλο που παρείχαν την εργασία τους, η εργοδότριά τους δεν έχει καταβάλει στον πρώτο και την τρίτη εξ αυτών κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του έτους 2011 έως το Δεκέμβριο του ιδίου έτους, και στη δεύτερη εξ αυτών κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του έτους 2011 έως το Μάρτιο του έτους 2012, τις δεδουλευμένες αποδοχές τους πλέον επιδόματος αδείας και δώρων εορτών. Ότι ακολούθως, η δεύτερη εξ αυτών προέβη στις 27.3.2012 σε επίσχεση εργασίας. Ότι η εναγομένη προέβη, κατά τους αναγραφόμενους στην αγωγή χρόνους, σε καταγγελία των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας τους, ακύρως, ήτοι χωρίς την καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης απόλυσης (...)

ΙΙΙ. Από την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα των εναγόντων (...) και από το σύνολο των εγγράφων που προσκόμισαν και επικαλούνται οι ενάγοντες (...) αποδείχθηκαν, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: (...)

(...) Συνεπώς, οι ενάγοντες δικαιούνται να λάβουν την νόμιμη αποζημίωση απόλυσης (...), ο πρώτος (...) και η τρίτη (...) Περαιτέρω, αποδείχτηκε ότι η εναγομένη δεν κατέβαλε το σύνολο των δεδουλευμένων αποδοχών της δεύτερης ενάγουσας, με συνέπεια αυτή να προβεί σε επίσχεση εργασίας με την από 27.3.2012 εξώδικη δήλωσή της (...) Συνεπώς, η δεύτερη ενάγουσα δικαιούται να λάβει για αποδοχές το ποσό των (...)

 Επιπροσθέτως, η δεύτερη ενάγουσα δικαιούται να λάβει, συνεπεία της από 27.3.2012 δήλωσης επίσχεσής της προς την εναγομένη, στην οποία και προέβη εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών της, το συνολικό ποσό των (...) για αποδοχές υπερημερίας, χρονικού διαστήματος από 27.3.2012 έως 8.10.2012 (...)



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει ερήμην της εναγομένης
Ορίζει το παράβολο (...)
Δέχεται ολικώς (...)
Υποχρεώνει την εναγόμενη (...)
Κηρύσσει την απόφαση ολικώς προσωρινά εκτελεστή (...)
Αναγνωρίζει την υποχρέωση της εναγόμενης (...)
Επιβάλλει σε βάρος της εναγόμενης (...)
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην   Αθήνα την 21η Ιανουαρίου 2013, χωρίς την παρουσία των εναγόντων και της πληρεξούσιας δικηγόρου τους.

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

----
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου