Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

... ΑΝΤ1 στην παραπλάνηση του θεατή ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παραπλανώντας τους θεατές
από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Για μία ακόμη φορά χθες το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 επανέλαβε την πρακτική της μετάδοσης πλάνων αρχείου ταυτόχρονα με εικόνες σε πραγματικό χρόνο από τη χθεσινή διαδήλωση.

Η οθόνη ήταν χωρισμένη στα δύο και στο αριστερό τμήμα το δελτίο ειδήσεων του καναλιού μετέδιδε εικόνες βίας από περιστατικά άλλων ημερών ή από γεγονότα πως είχαν συμβεί νωρίτερα, χωρίς να υπάρχει η ένδειξη πως επρόκειτο για υλικό αρχείου. Στο δεξί μέρος της οθόνης συνεχίζονταν η ζωντανή μετάδοση της εικόνας από την κινητοποίηση και τα επεισόδια. Με τη μέθοδο αυτή ο ΑΝΤ1 μετέδιδε από το δελτίο ειδήσεων του σκηνές βίας από διαφορετικές ώρες ακόμη και μέρες, προκαλώντας σύγχυση στους θεατές, χωρίς την ένδειξη πλάνα αρχείου, παραβιάζοντας τη νομοθεσία.

Οι ..."καταδρομείς" του ΑΝΤ1

... όχι, αυτοί είναι οι "άλλοι", που δεν είδε ο ΑΝΤ1 !..

"Μοίρα καταδρομέων αναρχικών" ανακάλυψε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επικαλούμενο τις πηγές της αστυνομίας το δελτίο ειδήσεων του σταθμού και το site του ομίλου υποστήριξαν στα χθεσινά επεισόδια πως "υπήρχαν συντονισμένες ομάδες συνολικά άνω των 300 ατόμων που, λειτουργώντας ως …αεράμυνα των ταραξιών, έριξαν εκατοντάδες μολότοφ προς τις διμοιρίες (κατά στιγμές μάλιστα ήταν δεκάδες οι μολότοφ που έπεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα)." Προς επιβεβαίωση της συγκλονιστικής αυτής …αποκάλυψης των 300 ″αναρχικών καταδρομέων" το site μετέδωσε μια εικόνα που φαίνεται πως μια μολότοφ να πέφτει από ένα υψηλότερο σημείο και να σκάει στο έδαφος.

Επικαλούμενος ο ΑΝΤ1 την "αεράμυνα" που μόνο αυτός εντόπισε επιχείρησε να δικαιολογήσει την πτήση του ελικοπτέρου μέσα στη νύχτα πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ για μια ακόμη φορά είχαν εισέλθει στο δήθεν "άβατο" των Εξαρχείων, με το όχημα της "Αύρας" επί της Στουρνάρη να ρίχνει νερό στους διαδηλωτές.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου