Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 9/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πληρώνει και ο ΣΚΑΪ
το “ενοίκιο” των συχνοτήτων

Σε ρύθμιση για την καταβολή του τέλους συχνοτήτων προχώρησε και ο ΣΚΑΪ. Ο τηλεοπτικός σταθμός, αν και ήταν από τους πρώτους που αμφισβήτησαν την απόφαση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά αποφάσισε να πληρώσει τα τέλη, συνολικού 2,1 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις 2011,2012,2013, 2014 που αντιστοιχούν στο 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων του. Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη προ ενός μήνα και το MEGA, προχωρώντας σε ρύθμιση για οφειλή 7,1 εκατ. ευρώ. Σε πρώτη ανάγνωση, το σπάσιμο του μετώπου και η πληρωμή των δόσεων, για το τέλος χρήσης συχνοτήτων, συνιστά δικαίωση για το γενικό γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο και τον υπουργό επικρατείας, Νίκος Παππά.
---
Επίθεση από οπαδούς στον Χριστόγλου

Νέα επίθεση σε αθλητικό δημοσιογράφο. Με κλοτσιές και μπουνιές, φτυσίματα και βρισιές επιτέθηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού (μπάσκετ) στο Μπάμπη Χριστόγλου, στο ξενοδοχείο “Κάραβελ” μπροστά στην αστυνομία! Ο δημοσιογράφος είχε μπει στο εσωτερικό του κτιρίου, όταν και τον εντόπισαν περίπου 30 οπαδοί του ΠΑΟ που βρίσκονταν μαζί με την ομάδα. Ξεκίνησαν να του επιτίθενται, χωρίς δεύτερη κουβέντα και στη συνέχεια, όλοι οι συγκεντρωμένοι οπαδοί, έπεσαν πάνω του! Παρά την επίθεση, ο Μπάμπης Χριστόγλου κατάφερε να διαφύγει, επιβιβαζόμενος σε διερχόμενο ταξί! Είναι καλά στην υγεία του και αύριο θα εμφανιστεί κανονικά στην εκπομπή του στο ΣΠΟΡ FM.
---
Στα δικαστήρια, στις 13/10
για τα δικαιώματα του Κυπέλλου

Συνεχίζεται η σύγκρουση για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 13 Οκτωβρίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Forthnet για την εφαρμογή από την ΕΠΟ της απόφασης του Εφετείου με την οποία ακυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης των δικαιωμάτων της περιόδου 2013 – 2016 στη Media Goal LTD. Τα δικαιώματα μέσω της κυπριακής εταιρείας μεταφέρονταν στον ΟΤΕ TV.
---
Κινηματογραφικοί παραγωγοί
εναντίον κράτους!

Στα δικαστήρια προσέφυγαν οι παραγωγοί κινηματογραφικών έργων ενάντια στους κρατικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή της χρηματοδότησης της ελληνικής παραγωγής με ποσοστό 1,5% επί του ετήσιου τζίρου των τηλεοπτικών σταθμών. Με την εφαρμογή των Μνημονίων η ελληνική κινηματογραφία βρίσκεται στην κλίνη του Προκρούστη. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει παγώσει κάθε είδους χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ η εφαρμογή της μνημονιακής διάταξης για κατάργηση του ειδικού φόρου επί των εισιτηρίων έκοψε και την τελευταία πηγή ενίσχυσης της κινηματογραφικής παραγωγής. Ο ΣΑΠΟΕ στρέφεται με προσφυγή του κατά του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και κατά του ΕΣΡ και του υπουργείου Επικρατείας για τη μη εφαρμογή του νόμου που προβλέπει πως κάθε χρόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί, κρατικοί και ιδιωτικοί, υποχρεούνται να αποδίδουν το 1,5% του τζίρου τους για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή. Με το λουκέτο στην ΕΡΤ σταμάτησε και η ενίσχυση από αυτήν την πηγή, ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει η εφαρμοστική απόφαση της Ειδικής Επιτροπής στο υπουργείο Πολιτισμού. Γεγονός είναι πως σε ολόκληρη την ΕΕ μόνο η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή πρακτική και την οδηγία για στήριξη της κινηματογραφικής παραγωγής.
---
Δέκα μήνες φυλάκιση
για την “Espresso”
για συκοφαντία σε βάρος Βαξεβάνη

Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν πρωτόδικα ο εκδότης της εφημερίδας “Espresso” Γιάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Ευάγγελος Ιωάννου και Κατερίνα Μαθιουδάκη γιατί στις 14 Μαΐου 2013 είχαν γράψει ψευδώς σε πρωτοσέλιδο της Espresso ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε εισπράξει από την ΕΡΤ το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την εκπομπή του “Το Κουτί της Πανδώρας”.
---
Τσίπρας: Άμεσα το νομοσχέδιο
για τις άδειες στη Βουλή

Σε 10 μέρες θα καταθέσουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η στάση της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα. Ανέφερε πως κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος αν και δέχθηκε σφοδρότατες επιθέσεις δεν σήκωσε το τηλέφωνο να ζητήσει την υποστήριξη κανενός ιδιοκτήτη ΜΜΕ. Κάλεσε μάλιστα, τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που έχει συντάξει ο Νίκος Παππάς και η ομάδα του.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου