Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 19/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κουβέντα για το MEGA, από το “Βήμα”;

ΣΧΟΛΙΟ

Με τα πολλά κυκλοφόρησε σήμερα το “Βήμα”, μετά και τη δικαστική απόφαση που αποδεσμεύει το λογαριασμό της “Άργος” μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2017, οπότε και θα συζητηθεί η προσφυγή ων τραπεζών για την ειδική διαχείριση του οργανισμού. Μια κουβέντα για τους εργαζόμενους του MEGA, στην εφημερίδα που κυκλοφόρησε, δεν υπάρχει.

Σύμπτωση;
---
Πρεμιέρα με 10.230 φύλλα για τις “Ειδήσεις”

Πωλήσεις 10.230 φύλλων κατέγραψε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, η πρωινή καθημερινή εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις», την επόμενη, όμως, μέρα έπεσε στα 6.920 φύλλα. Την Τρίτη, τα «Νέα» πούλησαν 14.220 φύλλα και η «Δημοκρατία» 9.030.
---
Εκεί, στην ΕΡΤ, ακούει κανείς;

Στην ΕΡΤ ο αγώνας για την επάνοδο έγινε μια απελπιστική καθημερινότητα. Ο φορέας έχει πέσει σε διαχειριστικό λήθαργο και χρειάζεται κάτι για να συνέλθει. Χρειάζεται ένα θετικό σοκ. Μιλάμε για 2.300 εργαζόμενους που μετά από αγώνα, ξαναβρήκαν τις δουλειές τους. Αλλά μπροστά τους υπάρχει μια νωθρή ΕΡΤ. Παράδειγμα: Γιατί η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο ξεκινάει μια ώρα αργότερα (07.00) από εκείνη του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ (06.00); Τις άλλες ημέρες, η ΕΡΤ γιατί ανοίγει στις 6.00; Ίσως είναι ώρα για αλλαγές και για την επαναφορά της νοοτροπίας που έφερε τη νίκη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
---
Θ. Κυριακού: Στην κορυφή ο ΑΝΤ1

Ο Θ. Κυριακού σε ομιλία του υποστήριξε ότι πρωταγωνιστής σε όλα τα πεδία θέλει να είναι ο ΑΝΤ1 και για το 2017. Ο όμιλος θέλει να διατηρήσει την πρώτη θέση και αυτή την χρονιά σε έσοδα και τηλεθέαση πετυχαίνοντας νέα ρεκόρ. Το κενό στην ενημέρωση καλύφθηκε με την επιστροφή στις ειδήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου, ενώ το υπόλοιπο ψυχαγωγικό πρόγραμμα έχει μια σταθερότητα που εξασφαλίζει την πρώτη θέση Αυτή τη στιγμή ο ΑΝΤ1 είναι στην καλύτερη του περίοδο, έχοντας σημαντική ανάπτυξη εντός και εκτός συνόρων με σχέδια που υλοποιούνται για συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το ΑΝΤ1 Next, αλλά και για εξαγορές και σημαντικές συμμαχίες.
---
Αναβολή στη δίκη για ΕΡΤ
μετά από μήνυση Γκίκα Μάναλη

Αναβλήθηκε για τις 16 Οκτωβρίου 2017 η δίκη με κατηγορουμένους τη δημοσιογράφο Εύα Μαυρογένη και έξι ακόμη αλληλέγγυους πολίτες στον αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ. Τη μήνυση είχε υποβάλει ο Γκίκας Μάναλης, που υλοποίησε το μαύρο στην ΕΡΤ, εναντίον της δημοσιογράφου και των άλλων έξι επειδή τον Ιούλιο του 2013 υπερασπίστηκαν τους ανοιχτούς πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο Γκίκας Μάναλης, επιμένοντας στην κατηγορία εναντίον τους…
---
Τα Μνημόνια άλλαξαν το τηλεοπτικό δείγμα

Πλήγμα στις μετρήσεις από το Μνημόνιο. Η Nielsen δεν βρίσκει πλέον επαρκές δείγμα για τις ηλικίες 25-35, επειδή λόγω της λιτότητας έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες.
---
Διορίστηκαν σύμβουλοι
οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου να διορίσει στη Συμβουλευτική Επιτροπή του ΕΦΚΑ για τα ΜΜΕ τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΣΥ που συμμετείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εργασίας για την τύχη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτε για τον διορισμό των στελεχών της ΠΟΕΣΥ!

Με την απόφαση του Τ. Πετρόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διορίζονται στη Συμβουλευτική Επιτροπή Δημοσιογράφων και Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΦΚΑ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι: Γιώργος Σαββίδης, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, στη θέση του προέδρου, με αντιπρόεδρο τον Δημήτρη Κουμπιά, πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Μάρκος Γκανάς, πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Πίππα, μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου