Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Τρίωρη στάση εργασίας σ' όλα τα κανάλια για Mega-Digea

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ:
Τρίωρη στάση στα κανάλια σήμερα κατά
του «μαύρου» στο MEGA από την DIGEA


Την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και από ώρα 18.00 έως 21.00 όλων των δημοσιογράφων και των τεχνικών, που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ΕΡΤ, Alpha, Antenna, Μακεδονία, Mega, Skai, Star, E και ΑΡΤ), προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της DIGEA (Σωρού 26 στο Μαρούσι), διαμαρτυρόμενοι κατά του επικείμενου μαύρου στο MEGA, αποφάσισαν ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΣΥ. Για τη στάση και την κινητοποίηση, ανακοίνωση συμμετοχής εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ.

Να σημειωθεί πως ΕΠΗΕΑ (προσωπικό στα Μέσα Ενημέρωσης) και ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί Αττικής) πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, με αίτημα την εξόφληση των δεδουλεμένων, μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 16/2.

Η σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απ‘ ό,τι φαίνεται βολεύει όλους τους εμπλεκόμενους. Για αυτό και δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται με κυνικό τρόπο και κατ‘ εξακολούθηση τους εργαζόμενους του MEGA ακόμα και σήμερα, που η ανέχεια τους έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΕΤΙΤΑ, «η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για την κατάσταση. Άλλωστε όλοι καταλαβαίνουμε πως τη βολεύει να μην βγαίνουν στον αέρα τα δελτία ειδήσεων του MEGA. Οι τράπεζες δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα αφού βλέπουν τους δεσμευμένους λογαριασμούς του σταθμού να φουσκώνουν. Και οι μέτοχοι γιατί να ανησυχήσουν, αφού έχουν μια εταιρεία παρατημένη από αυτούς, που συνεχίζει όμως να είναι εν λειτουργία και που τους αποφέρει έσοδα, έστω κι αν αυτά είναι δεσμευμένα, χωρίς να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ;»

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τονίζει, «έρχεται τώρα και η DIGEA (δηλαδή τα υπόλοιπα κανάλια) και απειλεί με ΜΑΥΡΟ το MEGA. Τόσο εύκολα ξεχάστηκε το ΜΑΥΡΟ που ήθελε να ρίξει πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τόσο εύκολα ξεχάσανε το επιχείρημα που διαλαλούσαν τότε, για πολυφωνία και πλουραλισμό. Τώρα το ΜΑΥΡΟ τους βολεύει γιατί μεγαλώνει γι αυτούς η διαφημιστική πίτα».

Το πρόβλημα του MEGA είναι πρόβλημα όλων των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Και αυτό διότι σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στο MEGA, αύριο θα είναι όλοι οι υπόλοιποι. Για αυτό, πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να δείξουμε έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

---
*

1 σχόλιο:

  1. "Για την κατάσταση στο MEGA φταίνε οι μέτοχοί του" είπε καταθέτοντας ενόρκως ο ιδιοκτήτης Μπόμπολας στην εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια στη Βουλή. Η κυβέρνηση μας φόρτωσε πρόσφατα στο δημόσιο χρέος 150 εκ. ευρώ από το Μέγαρο Μουσικής, γιατί ήταν με την εγγύηση του δημοσίου, (το 2003). Να μας φορτώσει και τα δάνεια του MEGA; Το κανάλι ειναι ιδιωτική επιχείρηση, έχει ιδιοκτήτες και να βάλουν το χέρι στην τσέπη, έτσι γίνεται στην ελεύθερη αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή