Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

... o mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 22/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δάρδαλης, άδειες, κωλοτούμπες και φημολογία

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Δικαίωμα στο λάθος…
…έχουμε όλοι. Σωστά; Τις προάλλες ο Ρήγας Δάρδαλης έκανε μια, για να το πούμε απλά, λανθασμένη και άστοχη διατύπωση μιας ερώτησης προς τον προπονητή Στιβ Κερ, με αποτέλεσμα (ύστερα από αναρτήσεις στα social media), να χαρακτηριστεί ως «ρατσιστής» και να ανακληθεί από τη Νέα Ορλεάνη, όπου είχε ταξιδέψει για το All Star Game του ΝΒΑ. 

Για να κρίνεις, και να κριθείς, δεν πρέπει να γνωρίζεις κάτι πρώτα; Ο Ρήγας λατρεύει το μπάσκετ, το ΝΒΑ και τους Αμερικανούς, σε βαθμό ... βλακείας, όπως λέει κι ένας επιστήθιος φίλος του. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει στο μυαλό του φυλετικές διακρίσεις, ή κάθε άλλου είδους διαχωρισμούς. Αν τον κατηγορήσει κανείς για «ρατσιστική» ερώτηση, απλά βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα (όπως συχνά συμβαίνει στην Ελλάδα). Μόλις πριν από λίγες μέρες άλλωστε έκανε ρεπορτάζ στα Σεπόλια για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο τον οποίο, επίσης, γνωρίζει από παιδί. Δικαίωμα στο λάθος έχουμε όλοι μας Στην ανθρωποφαγία, βέβαια, είμαστε ... πρώτοι.

18… άδειες;
Πλήρης ήταν η αναδίπλωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το ζήτημα του αριθμού των αδειών. Μετά τη δημοσίευση σε περιοδικό της ομιλίας του αντιπροέδρου της, Νίκου Παπαουλάκη, όπου υποστήριξε ότι προβλέπονται έως και 18 τηλεοπτικές άδειες (!) με το νέο σύστημα DVB-T2, η ΕΕΤΤ διέψευσε ότι πρόκειται για «θέση» της, αλλά για «προσωπικές απόψεις» του αντιπροέδρου.

Κωλοτούμπα
Επιασε εντέλει τόπο η αντίδραση των επί επισχέσει εργαζομένων του «Φιλάθλου» και το ένθετο των «Ειδήσεων»… άλλαξε όνομα: το Σάββατο η εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου είχε τίτλο «Pamesports» στο αθλητικό της ένθετο και όχι «Φίλαθλος», ως είχε προαναγγελθεί. Ονομα που παραπέμπει στο αθλητικό site, επίσης του Real Group, pamesports.gr που έκλεισε το φθινόπωρο.

ΥΓ. Αληθεύει ότι στη ΕΣΗΕΑ υποσχέθηκαν την κλήση των Χατζηνικολάου – Κουρή για το θέμα αλλά δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο; 

Κόντρα στη φημολογία
Σε «Media Doc Α.Ε.» μετονομάστηκε η εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας A.E.” η οποία εκδίδει το «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη. Μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ιωάννης Καλογρίτσας, κόντρα στη φημολογία (μέχρι και «ρεπορτάζ» γράφτηκε) ότι ο Καλογρίτσας αποχώρησε από την εφημερίδα.

Clopy paste και στην TV
Η Ζήνα Κουτσελίνη του Star πρόβαλε στην εκπομπή της συνέντευξη της αδερφής της Φαίης Μπλάχα (και όχι της Σκορδά, όπως από… κεκτημένη γράψαμε), ήτοι της δολοφονηθείσας στη Νέα Μάκρη προ τριετίας από τον σύντροφό της. Συνέντευξη που είχε πάρει… τότε η Τατιάνα Στεφανίδου (για το Star).

---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου