Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

"Ειδήσεις" - χωρίς Φίλαθλο - κυκλοφορίες και άλλα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χωρίς «Φίλαθλο»
κυκλοφόρησαν οι «Ειδήσεις»
του Σαββατοκύριακου

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ «ΦΙΛΑΘΛΟΥ» – ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΦΥΛΛΟΥ – ΠΟΣΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Και οι «Αληθινές Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» κινούνται στο πνεύμα των ημερήσιων. Δηλαδή προσεκτικά, χωρίς μεγάλα ανοίγματα, με χαμηλό κόστος και με 64 σελίδες στις οποίες στριμώχνονται τρία ένθετα που προβάλλονται ως τέτοια στην πρώτη σελίδα. Για να γίνει αυτό, το κυρίως σώμα τής εφημερίδας περιορίζεται σε 28 σελίδες. Το κάθε ένθετο έχει 12 σελίδες και είναι η Αγορά, το Weekend και το αθλητικό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το τελευταίο έχει την ονομασία τού Pamesports, δηλαδή εκείνη του αθλητικού σάιτ του ομίλου που έκλεισε τον Σεπτέμβρη, και όχι του Φιλάθλου όπως είχε ανακοινωθεί και διαφημιστεί. Προφανώς η απόφαση για την επανέκδοση του Φιλάθλου, έστω και ως εβδομαδιαίου ενθέτου, αναθεωρήθηκε μετά την αντίδραση των ευρισκόμενων σε επίσχεση εργαζομένων της παλιάς αθλητικής εφημερίδας του Γ. Κουρή, οι οποίοι διεκδικούν μέσω της δικαστικής οδού δεδουλευμένα μηνών.

Μερικές παρατηρήσεις για τις Ειδήσεις του Σαββατοκύριακου.

ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Υπάρχουν μόνο δύο (περιφανώς) πληρωμένες ολοσέλιδες. Μία του Άκτωρα στο οπισθόφυλλο και μία στοιχηματική του safebet.gr στην τελευταία σελίδα του αθλητικού ενθέτου. Όλες οι άλλες διαφημίσεις είναι κυρίως ημισέλιδες και αφορούν τα Μέσα των εταιριών Χατζηνικολάου-Κουρή. Δηλαδή είναι για τη Real, την Kontra, το σάιτ του Φιλάθλου, το enikos.gr, το enikonomia.gr (ολοσέλιδη), τον Ελληνικό fm και τις ημερήσιες Ειδήσεις.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Φυσικά περιλαμβάνει διαφορετικά ονόματα σε σχέση με τις ημερήσιες Ειδήσεις πλην δύο εξαιρέσεων. Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου διευθυντής έκδοσης είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος (στο ημερήσιο ο Βασίλης Τριανταφύλλου), διευθυντής σύνταξης ο Σωτήρης Καψώκας (στο ημερήσιο οι Δημήτρης Μιχαλέλης και Κωνσταντίνος Ρομποτής), αρχισυντάκτες οι Βασίλης Κουρής (είναι και στο ημερήσιο φύλο), Αναστασία Παπαϊωάννου (επίσης στο ημερήσιο), Μάνος Νιφλής, Παναγιώτης Περπερίδης και Μαριέττα Φρυδά. Στις Ειδήσεις του Σαββατοκύριακου δεν υπάρχει αρχισυντάκτης έκδοσης, θέση που καλύπτει στις ημερήσιες ο Ανδρέας Σαλεμής. Εκδότης και διευθυντής και στα δύο φύλλα είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Στην έκδοση των 3,50 ευρώ υπάρχει το βιβλίο «Η σεξουαλική ζωή του ανθρώπου», του Σίγκμουντ Φρόιντ. Στην απλή έκδοση, των 2 ευρώ (αλλά και σε εκείνη των 3,5 ευρώ) βρίσκουμε cd με το αστυνομικό θρίλερ «Στενά περιθώρια» 

Τι πούλησαν τη δεύτερη ημέρα

Οι Αληθινές Ειδήσεις κρατήθηκαν κυκλοφοριακά σε ικανοποιητικό επίπεδο στο δεύτερο φύλλο, την Τετάρτη, στο οποίο πούλησαν 6.920 αντίτυπα έναντι 10.230 της πρώτης ημέρας. Υπήρξε, δηλαδή, αναμενόμενο υποχώρηση περίπου 3.000 φύλλων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου