Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Οι τηλεοπτικές άδειες και η Stoiximan.gr.

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ετοιμάζονται
και για τηλεοπτικό κανάλι
οι Στοιχηματζήδες; (έγγραφα)


του Η. Τζαφέρη

Βουίζει όλη η πιάτσα της Διαπλοκής πως οι πάμπλουτοι εγχώριοι Στοιχηματζήδες (Μάρης, Μπόμπολας κ.λ.π.) που για… ξεκάρφωμα ενίοτε υποδύονται και τους εκδότες, έβαλαν φουλ τις μηχανές για την απόκτηση και τηλεοπτικής συχνότητας.

Όπως φαίνεται και μέσα από τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα ο Lykavitos.gr, στην κατοχύρωση δύο εμπορικών σημάτων – λογοτύπων, προχώρησε η εταιρεία «24 Media» του Δημήτρη Μάρη, που ως γνωστόν διαθέτει από κοινού με τον Φώτη Μπόμπολα την εταιρεία Stoiximan.gr.

H οποία Stoiximan.gr, ειρήσθω εν παρόδω, μόνο για το 2016 έκανε (δηλωμένο) τζίρο – κύκλο εργασιών γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ!

Και αναφέρουμε την λέξη «δηλωμένο» γιατί όπως και στο παρελθόν έχουμε επισημάνει οι διαδικτυακές (και ημιπαράνομες) Στοιχηματικές Εταιρείες φορολογούνται βάση των όσων οι ίδιες «καλοπροαίρετα» δηλώνουν, αφού δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου του κύκλου εργασιών τους. Πιάσε το αυγό και κούρευτο, δηλαδή…

Ο συνιδιοκτήτης λοιπόν της Stoiximan.gr., πολυπράγμων, Δημήτρης Μάρης, ο οποίος θεωρείται ένα από τα βαριά χαρτιά της Κυβέρνησης στην εναγώνια προσπάθεια της να αλώσει των Μέσα Ενημέρωσης, προχώρησε στην κατοχύρωση των σημάτων «news247tv» και «τηλεόραση247tv» στις κλάσεις 38 και 41, που αφορά τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και ψηφιακά μέσα.

Δείτε τις δύο αποφάσεις που αποκαλύπτουμε σήμερα:


Υπάρχουν πάντως δύο ενδιαφέροντα στοιχεία σε ότι έχει να κάνει με το timing της κατοχύρωσης των εν λόγω σημάτων.

Πρώτον, ότι γίνεται το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα με την τελική ευθεία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Και ως γνωστόν το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα του να κυριαρχήσει στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Και ο προνομιακός συνομιλητής του Τσίπρα – Παππά Δημήτρης Μάρης θεωρείται ένα από τα ισχυρά χαρτιά σε αυτή την προσπάθεια.

Και το δεύτερον ότι γίνεται ακριβώς την ίδια περίοδο που η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει νομοσχέδιο για διαγωνισμό για τις Στοιχηματικές Εταιρείες το οποίο θα κατατεθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Εκεί όπου ακούγεται πως θα δοθούν ΜΟΝΟ επτά άδειες, με το «καθεστωτικό» δίδυμο Μάρη -Μπόμπολα της Stoiximan να έχει ήδη «καπαρώσει» την μια από αυτές.

Η υπόθεση όπως μαθαίνουμε θα αποκτήσει σύντομα και μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον αφού η Νέα Δημοκρατία θα ασχοληθεί πολύ «επιθετικά» με το εν λόγω θέμα…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου