Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Δημοσιογράφοι «εργολάβοι», τσιράκια...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«(...) Προσέξτε μια λεπτή διαφορά: Υπάρχουν τύποι που δηλώνουν δημοσιογράφοι και επί της ουσίας είναι ΄΄εργολάβοι'', θλιβερά τσιράκια των αφεντικών τους. Δεν είμαι ντε φάκτο υπέρ του σιναφιού μας. Ούτε θεωρώ ότι ένας δημοσιογράφος ή ένα μέσο είναι ή πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής. Κάθε άλλο. Όταν λασπολογεί, συκοφαντεί,
ψεύδεται συστηματικά, ασφαλώς ο εκάστοτε θιγόμενος έχει κάθε δικαίωμα (μη σας πω και υποχρέωση) να τον ξεμπροστιάσει.

» Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο η απροκάλυπτη στοχοποίηση, επειδή απλώς ¨δεν μας άρεσε η περιγραφή του΄΄. Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού είναι ανοιχτό κάλεσμα σε βία. Και η απάντηση του ΟΤΕ – TV για μια ακόμη φορά θλιβερή.  Υπακούοντας ουσιαστικά στις ΄΄εντολές΄΄ των Πρασίνων στέλνει τον Ρήγα Δάρδαλη στο ΟΑΚΑ για τον 5ο τελικό.

» Τι θα έπρεπε να κάνει; Τι θα έκανε ένας  Οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του; Δεν θα έστελνε κανένα. Τίποτα. Σιωπή. Δεν θέλετε τον Σκουντή; Εντάξει. Δεν τον στέλνουμε, όχι επειδή μας το λέτε εσείς αλλά για να μην κινδυνέψει.  Αλλά περιγραφή το παιχνίδι δεν θα έχει.

» Ψιλά γράμματα θα μου πείτε.  Δεν είναι. Είναι απλώς οι βασικές αρχές που οφείλει να έχει μια κοινωνία για να μην γίνει ζούγκλα. Οι βασικές αρχές που οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε. Για να περισώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε (...)»

** Απόσπασμα από άρθρο του Κώστα Κεφαλογιάννη στο sdna.gr με θέμα την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε βάρος του Βασίλη Σκουντή για την περιγραφή του τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

---
---
*

2 σχόλια:

  1. Είπαμε, το πρόβλημα σ' αυτή τη χώρα δεν είναι οι νταβατζήδες της αλλά τα π@τανάκια τους. Που εκτελούν τα θέλω των νταβατζήδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο οτε εχει και πελατες που τον πληρωνουν...και ο καθε σκουντης να το καταλαβει και να μην προκαλει στις μεταδοσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή