Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο ΕΔΟΕΑΠ έφερε διάσπαση -ίσως και εκλογές- στην ΕΣΗΕΑ;

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Διασπάστηκαν οι "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι"


Επισημοποιήθηκε η προεκλογική διάσπαση στην παράταξη των «Ενωμένων Δημοσιογράφων». Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, στο οποίο η παραταξιακή ομάδα των Μαρίας Αντωνιάδου – Σταύρου Καπάκου κέρδισε τις επτά από τις δέκα έδρες, ανακοινώθηκε η αποχώρηση όλων των συνδικαλιστών της παράταξης της Μαρίας Αντωνιάδου.

Με ανακοίνωσή τους οι Νίκος Καρούτζος, Άντζι Σταθάτου, Χρήστος Μαζανίτης, Γιώργος Βότσκαρης, Νίκος Συνοδινός, Φωτεινή Γιαννούλη, Χρήστος Αξελός και Άντα Τράκου κατηγορούν την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ για «ξεπούλημα του κλάδου και του ΕΔΟΕΑΠ» με τη συμμαχία της με την κυβερνητική παράταξη της «Συσπείρωσης» και τον Μάρκο Γκανά. Ήδη ο Χρήστος Μαζανίτης, ταμίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ανεξαρτοποιήθηκε με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των «6» να μην υφίσταται πλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη σε ψήφους στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, Μαρία Αντωνιάδου, δεν θα είναι πρόεδρος του Ταμείου, θέση που προοριζόταν εξαρχής για τον Δημήτρη Κουμπιά. Το συνδικαλιστικό παζάρι γίνεται πολυσύνθετο, με δεδομένο ότι δεν έχει γίνει κατορθωτό να συγκροτηθεί σε σώμα το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ, εκεί που η ομάδα Καρούτζου έσπασε τη συμφωνία για στήριξη στον Δημήτρη Κουμπιά, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην εκλεγεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται στα σοβαρά, αν δεν υπάρξει συνδικαλιστικός συμβιβασμός, να επισπευστούν με κάποιο πρόσχημα οι εκλογές για την ΕΣΗΕΑ, πιθανώς και ως το τέλος του 2018.

---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Τους πήρανε χαμπάρι τους ξεπουλημένους. Έτσι έγινε και στην ΕΤΗΠΤΑ που οι ΕΝΩΤΙΚΟΙ πάνω στον πανικό τους από τις αποκαλύψεις, παραιτήθηκαν και μετά το μετάνοιωσαν πικρά. Άντε και στων ΕΝΩΜΕΝΩΝ.
    Τελικά μόνο ΕΝΩΤΙΚΟΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ δεν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή