Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ - Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσαν

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με την αποχή στο 76,5%
Θρίαμβος
της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας"
στον ΕΔΟΕΑΠ

Το σχήμα που κατέβασε η Μαρία Αντωνιάδου
κέρδισε επτά από τις δέκα θέσεις του νέου ΔΣ

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ και τα αποτελέσματα ήταν ένας μεγάλος θρίαμβος για την Ενωτική Πρωτοβουλία με επικεφαλής τη Μαρία Αντωνιάδου. Παρά το γεγονός ότι η παράταξη της προέδρου της ΕΣΗΕΑ είχε διασπαστεί με την αποχώρηση σημαντικών στελεχών, όπως του απερχόμενου προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου και άλλων στελεχών που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ ήταν μαζί με την Αντωνιάδου εντούτοις η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα που ξεπερνούσε τις στενές κομματικές και συνδικαλιστικές γραμμές με αποτέλεσμα από τις δέκα θέσεις του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι επτά να καταλαμβάνονται πλέον από την Ενωτική Πρωτοβουλία.

Η κατάσταση στον ΕΔΕΟΑΠ είναι κρίσιμη αφού οι πιέσεις για να αλλάξει ο χαρακτήρας του και να ενταχθεί πλήρως στον ΕΟΠΠΥ είναι πολύ ισχυρές και το νέο ΔΣ θα έχει πολλά προβλήματα και εμπόδια να υπερπηδήσει. Οσοι γνωρίζουν τα θέματα αυτά έλεγαν πριν τις εκλογές ότι ανεξάρτητα με τις θέσεις των συνδυασμών και των ανεξάρτητων υποψηφίων που κατέβαιναν σε αυτές τις εκλογές ήταν σημαντικό να υπάρχει κάποια πλειοψηφία στο ΔΣ ώστε να υπάρχουν γρήγορες εξελίξεις γιατί σε περίπτωση που το ΔΣ ήταν διασπασμένο σε πολλά αντιμαχόμενα μεταξύ τους μικρά κομμάτια πρακτικά ο ΕΔΕΟΑΠ για κάποιο διάστημα πρακτικά δεν θα λειτουργούσε κάτι που τελικά θα οδηγούσε γρήγορα σε οριστική του διάλυση.


Για να μην παρεξηγούμαστε εμείς δεν λέμε ότι οι θέσεις και απόψεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είναι αυτές που θα δώσουν τις ιδανικές λύσεις στα προβλήματα του ταμείου, αλλά είναι σίγουρα θετικό σε πρώτη φάση ότι θα υπάρχει από αύριο το πρωί εύρυθμη λειτουργία του ταμείου και οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση θα ξεκινήσουν άμεσα και οργανωμένα. Το πού θα καταλήξουν βέβαια δεν το ξέρουμε. Ελπίζουμε να είναι προς το συμφέρον των ασφαλισμένων.

Να σημειωθεί ότι από τα όσα πρέσβευαν προηγουμένως η Μαρία Αντωνιάδου και τα στελέχη του σχήματος που κατέβηκε με αυτή επικεφαλής η στάση που αναμένεται να κρατήσουν θα είναι συμβιβαστική, δηλαδή να παραμείνει ο ΕΔΟΕΑΠ ως έχει αυτήν τη στιγμή με είσοδο νεών μελών από διαφόρους κλάδους των ΜΜΕ που μεχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στον ΕΔΟΕΑΠ και βελτίωση του τομέα της περίθαλψης, αλλά ως αντίβαρο θα υπάρξει μείωση των συντάξεων κυρίως των επικουρικών.

Θυμίζουμε ότι για ελάχιστες ψήφους (10-20) το επίσης πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο της Μαρίας Αντωνιάδου δεν είχε καταφέρει να κερδίσει και την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκείνη να πρωτεύει όπως και τώρα στους σταυρούς προτίμησης κάτι που σημαίνει ότι αυτήν τη στιγμή η συνάδελφος έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σημαντικού κομματιού των συναδέλφων ή όσων τέλος πάντων πηγαίνουν να ψηφίσουν γιατί η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη αποχή τα τελευταία χρόνια στις εκλογές των ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

2 σχόλια:

  1. 76,5% ΕΟΠΥΥ - 23,5% ΕΔΟΕΑΠ.
    Βρέθηκε το σχήμα που θα βάλει την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μόρφωμα του περιούσιου κλάδου. Επιτέλους ΤΕΛΟΣ. Εγραψαν ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφω το σχόλιό σου,Ανώνυμε. Και με τα δυό μου χέρια.

      Διαγραφή