Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Η ΚΕΔ για τη σφαγή των επικουρικών στον ΕΔΟΕΑΠ

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΜΠΕ - ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ LEFT.GR

Κόβονται από την 1η Ιουλίου
στον ΕΔΟΕΑΠ επικουρήσεις και παροχές… 


Επιβεβαιώνει με σημερινές δηλώσεις του ο γνωστός και ως Πετρόπουλος, την σφαγή που κάνει η κυβέρνηση και την ψηφίζει η Βουλή, κόβοντας τις επικουρικές και την περίθαλψη του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ οι δικοί του Αντωνιάδου, Καπάκος και Κουμπιάς, κατέθεσαν ψήφισμα στη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) για τις εκλογές στο Ταμείο, νομίζοντας πως έτσι θα κουκουλώσουν τις ευθύνες τους!..

Χαρακτηρίζουν με το ψήφισμα τους, το έγκλημα στο Ταμείο και τα εκατομμύρια Αγγελιόσημο που έγιναν πεσκέσι στην Κυβέρνηση και στη διαπλοκή, ως… «έντιμο συμβιβασμό».

Οι πέντε πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ και η παρέα της συναλλαγής του ΑΙΣΧΟΥΣ, ομολογούν με τον τρόπο αυτό, ότι παρέδωσαν τον κλάδο και τα αποθεματικά του, κάνοντας συνένοχους, τους συνέδρους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Τους έβαλαν να ψηφίσουν το απόλυτο ΨΕΥΔΟΣ. Δηλαδή ότι δήθεν «οι Έλληνες δημοσιογράφοι καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Ενώσεων, πέτυχαν ένα έντιμο συμβιβασμό για την διάσωση του ταμείου ΕΔΟΕΑΠ !...» Κρύβουν δηλαδή ότι τη συναλλαγή έκαναν συγκεκριμένοι ΠΡΟΘΥΜΟΙ συνδικαλιστές.

Κολαούζος τους είναι και ο εκπρόσωπος του περιοδικού Τύπου, που τρέχει και δεν φτάνει από χθες στην Ευελπίδων, μήπως και διοριστεί υποψήφιος με τη βούλα του Μαξίμου. Δεν άντεξε όμως την ρετσινιά του κυβερνητικού και για να γλιτώσει απέσυρε πρωί – πρωί την αίτηση. Δεν τον θέλουν τώρα ούτε στον πάγκο.

Ερωτηθείς όμως σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος (σύμμαχος του Καπάκου κατά δήλωσή του στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) σχετικά με την προοπτική του ΕΔΟΕΑΠ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε προκλητικά και χωρίς ακόμη να κρύβεται, ότι:
«…Η διάταξη που έχουμε καταθέσει ήδη προς επεξεργασία και προώθηση για ψήφιση είναι μία διάταξη η οποία επιβεβαιώνει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρεί την αυτονομία του, οι συντάξεις υπολογίζονται με βάση τα ισχύοντα στο ΕΤΕΑΕΠ από 1η Ιουλίου και μετά και γι αυτό το χρονικό διάστημα, όχι για πριν, επομένως επιβεβαιώνεται με έναν τρόπο πολύ επίσημο και έγκυρο -και από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δανειστές- το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, το οποίο εγγυάται ένα καλό επίπεδο συντάξεων και την καλή λειτουργία του.
Το ζήτημα είναι εκείνοι που διαχειρίζονται τον ΕΔΟΕΑΠ να αντιλαμβάνονται τον σοβαρό ρόλο που έχουν να επιτελέσουν, διότι μιλάμε για την υγεία πολιτών και την επικουρική ασφάλιση ατόμων, που ήταν σε άλλους φορείς και πρέπει να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξασφαλίζονται οι όροι της χορήγησης αυτών των παροχών με τρόπο που επιφέρουν βιωσιμότητα και για το μέλλον και το 2% του τζίρου θα πηγαίνει για την υγεία διότι αυτό το θέμα της υγείας των εργαζομένων στα ΜΜΕ ήταν και το κυρίαρχο κριτήριο για την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ…» ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Με δύο κουβέντες επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πράξη, ακριβώς αυτό που αποκάλυψε η προηγούμενη ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Δηλαδή ότι δυο βδομάδες μετά τις εκλογές κόβονται οι επικουρικές των δημοσιογράφων, κουτσουρεύεται η περίθαλψη και γίνονται ψίχουλα οι παροχές, αφού αρχίζει, όπως λέει και ο υφυπουργός, από 1.7.2018 να υπολογίζονται όπως στο ΕΤΕΑΕΠ (δηλαδή σύμφωνα με το άρθρο 96 και 97 του νόμου Κατρούγκαλου, με ποσοστό αναπλήρωσης 0,45 και όχι με αυτό που ίσχυε πριν).

Επίσης χωρίς το 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων για το οποίο έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, οι εργοδότες, μάλλον μπαίνουν τίτλοι τέλους στον ΕΔΟΕΑΠ.

Παράλληλα, η διάταξη Πετρόπουλου πυροδοτεί -όχι τυχαία- εμφύλιο μεταξύ των εργαζομένων στα ΜΜΕ, διχοτομώντας τους σε "παλιούς" και "νέους". Αλήθεια, γι αυτόν τον ΕΔΟΕΑΠ πηγαινοέρχονταν επί δύο (2) ολόκληρα χρόνια σε μυστικές συναντήσεις με τον Πετρόπουλο οι "εφιάλτες" του κλάδου;

Το ζήτημα δεν είναι ότι έρχονται εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι ακριβώς ψηφίζουμε.

Η απάντηση είναι: Μαύρο στο ψηφοδέλτιο του Πετρόπουλου με τους προέδρους των ενώσεων και τα ρέστα μαζί με τα τσιράκια της διαπλοκής.

Όσο για το Γουδή δύσκολα θα προλάβει να γίνει μητροπολιτικό πάρκο από τον μικρό Αλέξη. Εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου