Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΕΔΟΕΑΠ - Μυστήρια και "μυστικά" πίσω από τις υποψηφιότητες

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νανά Νταουντάκη
από το fb
των Μαχόμενων Δημοσιογράφων

Νεώτερη ενημέρωση
για υποψηφίους ΕΔΟΕΑΠ


1. Έχουν κατατεθεί δύο «ψηφοδέλτια» ΕΡΤικής προέλευσης με 3-4 ονόματα κάθε μια για το ΔΣ και τα ίδια ψηφοδέλτια με άλλα ονόματα για Εξελεγκτική Επιτροπή. Δεδομένου ότι το εκλογικό σύστημα που εφαρμόζεται σ΄ αυτές τις εκλογές είναι το πλειοψηφικό (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο) και όχι η απλή αναλογική (παραταξιακά ή έστω ατομικά ψηφοδέλτια) έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η Εφορευτική Επιτροπή. Και μεγαλύτερο ενδιαφέρον η σκοπιμότητα πίσω από αυτή την κίνηση.

2. Ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους είναι και ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Θέμης Μπερεδήμας. Κι αυτή η υποψηφιότητα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το πώς θα αντιμετωπιστεί από την Εφορευτική Επιτροπή, αλλά και για την σκοπιμότητά της καθώς, λόγω τεχνικών προβλημάτων του χώρου εργασίας του που δεν λύθηκαν ακόμη, δεν είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ. 

3. Υπάρχουν «αντάρτικες» υποψηφιότητες από κάποιους που «κόπηκαν» από τα παραταξιακά (βλέπε κομματικά) κονγκλάβια κι αυτοί αρνούνται να υπακούσουν και κατεβαίνουν (Δεν βάζω ονόματα γιατί δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί τους και δεν ξέρω αν το θέλουν).

4. Υποψήφιοι είναι και δύο από τους απεργούς πείνας. Ο ένας είναι ο Θοδωρής Βαρίκος (μου ζήτησε ο ίδιος να το ανακοινώσω γιατί δεν είναι στο φμπ).

5. Εκτός από τις γνωστές παραταξιακές και κομματικές υποψηφιότητες υπάρχουν και πολύ ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Για παράδειγμα είναι υποψήφιος για το ΔΣ ο Σταμάτης Πρωτολάτης ενώ για την εξελεγκτική επιτροπή ο Παναγιώτης Σκουτέρης, από την ΕΠΗΕΑ. Η υποψηφιότητα του Πρωτολάτη είναι έκπληξη καθώς κανείς δεν την περίμενε. Ο γνωστός μαχητικός και έντιμος συνδικαλιστής (πρώην Γ.Γρ. της ΕΠΗΕΑ) ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του Γκανά και ο φόβος και τρόμος του Ψυχάρη στον ΔΟΛ. Στα βήματά του και ο Σκουτέρης που έδωσε μεγάλες μάχες για τους διοικητικούς του ΔΟΛ και… έμεινε απ΄ έξω από τις εφημερίδες του Μαρινάκη.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου