Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Η απεργία στην Cosco συνεχίζεται - ανακοινώσεις των απεργών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σωματείο εργαζομένων
ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π στο λιμάνι του Πειραιά 
Συνάδελφοι,

η γενική συνέλευση του σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 30/05/2018 μέσα από την οποία τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες μπροστά στην αδιαλλαξία και την άρνηση τους να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την συνέχιση της απεργίας.

Φτάνει πια διανύουμε τον 8ο χρόνο δουλειάς στις εγκαταστάσεις στις προβλήτες της ΣΕΠ 2 και 3 χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας και όξυνση όλων των προβλημάτων μας.

Είμαστε αποφασισμένοι ένας για όλους και όλοι για έναν να συνεχίσουμε σαν μια γροθιά τον αγώνα μας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας σωματείο μας έχει στείλει τα δίκαια αιτήματα μας στην Cosco και τους εργολάβους της και περιμένει την απάντηση της.

Στον δίκαιο αγώνα μας στέκεται δίπλα μας το εργατικό κέντρο Πειραιά, εργατικά συνδικάτα του Πειραιά και της Αθήνας που με την παρουσία τους στο λιμάνι εκφράζουν έμπρακτα την στήριξη τους στην απεργία μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς το διοικητικό συμβούλιο

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης
  • Καμία μορφή ελαστικής εργασίας – Πλήρης απασχόληση για όλους
  • Ενιαία επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα
  • Μόνιμη 5μελής πόστα
---
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ 
ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.)Οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο Ικόνιο συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά για τρίτη συνεχόμενη μέρα την απεργία μας.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση για τρίτη συνεχόμενη μέρα αποτελεί απάντηση στη προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει την απεργία μας. 

Αποτελεί όμως και απάντηση στην απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει ως παράνομη (και καταχρηστική) την απεργία μας.

Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει απελευθερώσει τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι στην cosco, ΣΕΠ Α.Ε., Dport και εργολάβους. Συνεχίζει να μην υπογράφει ΣΣΕ, να μην αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των λιμενεργατών, την ένταξη στα ΒΑΕ, να μην λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργατών όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, εργατικά σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά την περιφρούρηση της απεργίας μας.

1/6/2018

Η Διοίκηση
---

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα, μαύρη σελίδα πρόσθεσε στην αντεργατική της βίβλο η κατά τα άλλα, «Ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη.

Αποτελεί ντροπή και αίσχος η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έτρεξε να εκδικάσει μέσα σε λίγες ώρες τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η κινέζικη πολυεθνική COSCO εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, αλλά και ο ΟΛΠ κατά του σωματείου των λιμενεργατών και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Σε ελάχιστο χρόνο, το δικαστήριο δικαίωσε την εταιρία που επιχειρεί να βάλει στο γύψο τον αγώνα των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση εργασίας με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Το Πρωτοδικείο Πειραιά δηλαδή δικαίωσε την εταιρεία που μόλις χθες πιάστηκε στα πράσα να υποχρεώνει εργαζόμενους να δουλεύουν έως και 12 ώρες για να σπάσει την Απεργία.

Οι τρομοκρατικές πρακτικές της Cosco και του ΟΛΠ εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων και η «επιβράβευση» τους από τα δικαστήρια, αποτελεί ξεγύμνωμα των παραμυθιών που παπαγαλίζει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Υπουργός εργασίας περί δήθεν επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων και λοιπά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Η μάχη των εργαζομένων στην Cosco δίνει απάντηση και θρυμματίζει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι με τον νόμο που ψήφισε που βάζει εμπόδια στην απεργία, στη συλλογική δράση, δεν αλλάζει τίποτε. Φάνηκε καθαρά ότι κοροϊδεύει και προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους για να υποταχθούν, να αποδέχονται τα θέλω των αφεντικών και των κυβερνήσεων τους.

Η Υπουργός Εργοδοσίας της Κυβέρνησης των βιομηχάνων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ώρα που παραμυθιάζει τους εργάτες για «Ανάπτυξη» και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, την ίδια ώρα επιβεβαιώνει τον ρόλο της στο χτύπημα των δικαιωμάτων, των μισθών και των αγώνων των εργαζομένων. 

Η «Ανάπτυξη» τους ΣΗΜΑΙΝΕΙ γενίκευση των εργασιακών γκέτο τύπου COSCO.
Η «Ανάπτυξη» τους ΣΗΜΑΙΝΕΙ τρομοκρατία και διώξεις όσων διεκδικούν το δίκιο τους
Η «Ανάπτυξη» τους ΣΗΜΑΙΝΕΙ δουλειά μέχρι θανάτου για τα κέρδη των πολυεθνικών
Η «Ανάπτυξη» τους ΣΗΜΑΙΝΕΙ φτώχεια και η εξαθλίωση για τους εργάτες, κέρδη και χλιδή για τα αφεντικά

Η κυβέρνηση είναι συνένοχη, γιατί υλοποιεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου. Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δίνει συνεχώς νόμους και επιχειρήματα, θωρακίζει την μεγαλοεργοδοσία, την ισχυροποιεί απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Κυβέρνηση, εργοδότες και τα τσιράκια τους πήραν μαχητική απάντηση χθες από την μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στην Απεργία με τα ταξικά συνδικάτα. Η τρομοκρατία και οι συκοφαντίες της COSCO πήραν απάντηση από τους εργαζόμενους που νέκρωσαν το Λιμάνι και ομόφωνα αποφάσισαν συνέχιση της Απεργίας, με το σύνθημα «DROP και COSCO ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά».

Τα δικαστήρια τους δεν μας φοβίζουν, ούτε και οι νέες σημερινές προσφυγές της Cosco για να βγάλουν την απεργία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά παράνομη. Οι απειλές τους δεν μας τρομοκρατούν.

Απαντάμε με όπλο μας την Αλληλεγγύη και τον μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματα μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, των νόμων και των διατάξεων που ψήφισε η κυβέρνηση με τη στήριξη των κομμάτων του κεφαλαίου.

Οργανώνουμε την πάλη μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου