Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

To ΑΚΑΓΕ και ο ΕΔΟΕΑΠ - κι αυτοί εκλογοτρέχουν...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Εισέπραττε ΑΚΑΓΕ - Δεν απέδιδε ΑΚΑΓΕ


Από το 2010 δεν έχει εγκριθεί
προϋπολογισμός στον ΕΔΟΕΑΠ,
αλλά το κράτος (ΕΦΚΑ) του έδωσε δάνειο

Ποιοι πρέπει να δώσουν λόγο στην ελληνική Δικαιοσύνη;

Νόμος 3655/2008

Άρθρο 149: Σύσταση Ασφ. Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) Παρ. 3. Πόροι του ΑΚΑΓΕ από 1.1. 2009 είναι γ) Ποσοστό 10% επί του συνόλου των ετησίως εισπραττομένων ποσών από κοινωνικούς πόρους από τους Φορείς, Κλάδους ή Λογαριασμούς Κοινωνικής Ασφάλισης που αναφέρονται στο άρθρο 150 του παρόντος νόμου.


Άρθρο 150: Οι Κοινωνικοί Πόροι υπαγόμενοι στη ρύθμιση του προηγούμενου άρθρου είναι οι εξής: Παρ. 19. Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφαλίσεως & Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ) (...)

Επιστολή
Υπουργείου Εργασίας 
προς την Γενική Γραμματεία
για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, 
Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών
Δημόσιας Διοίκησης (4/10/2016)

ΕΠΕΙΓΟΝ
Αριθμ. Πρωτ.: ΕΜΠ 1240

Α) Αναφορικά με τον τρόπο άσκησης εποπτείας στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ: Στην περίπτωση του ΕΔΟΕΑΠ, από το έτος 2010 και μετά δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του φορέα, διότι δεν συμπεριλαμβάνει την απόδοση του 10% επί του συνόλου των ετησίως εισπραττομένων ποσών από κοινωνικούς πόρους υπέρ ΑΚΑΓΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 149 και 150 του νόμου 3655/2008 (ΦΕΚ 58, Α').

Β) Αναφορικά με τον αριθμό και τη φύση των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ από ισχύος του Ν. 3655/2008: Δεν έχει διενεργηθεί έλεγχος στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ούτε στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν έχουν εγκριθεί οικονομικές καταστάσεις για τους ανωτέρω φορείς (...)


Παρ' όλα αυτά,
ήρθε ο Νόμος 4468/2017

Άρθρο 13: Χορηγείται έντοκο δάνειο συνολικού ύψους μέχρι δέκα εκατομμύρια (10.000.000,00) ευρώ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), σε τέσσερις (4) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το μήνα Μάιο έτους 2017, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 4 του ν. 3586/2007 (Α ́ 151), όπως ισχύει. Το δάνειο θα αποπληρωθεί από τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) εντόκως στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) μέχρι τις 31.12.2017. (...)


Ιδού, λοιπόν, πεδίον δικαστικής δόξης λαμπρόν...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. Και τα συνήθη υποζύγια γιατί υπάρχουν ρε. Για να πληρώνουν τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και το δάνειο του ΕΔΟΕΑΠ από τις ασφαλιστικές εισφορές. Πόσα δισ. από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν κατακλέψει όλοι οι νταβατζήδες διαχρονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι θέλατε να κάνουμε ρε συντρόφια; Να κλείσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ; Εργαζόμενοι ασφαλίζονται, να πεταχτούν στο δρόμο; Τι ανθρωποφαγία είναι αυτή που σας διακατέχει! Αντί να βάλετε κι εσείς ένα χεράκι... Κρίμα και άδικο να μας πολεμάτε έτσι. Εμείς είμαστε "ΑΛΕΕΣ ΑΡΙΣΤΟΙ ΑΠΑΝΤΩΝ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 1:48 π.μ. - ... "ΑΛΕΕΣ" σίγουρα δεν είστε, συντρόφισσα/σύντροφε ... το "περιούσιος κλάδος" σας έχει τελειώσει εδώ και χρόνια ... ε, καιρός είναι να βάλετε σε κάποια τάξη τα του (και ασφαλιστικού) κλάδου σας ... όσο για μας, ένα "χεράκι" σίγουρα θα το βάλουμε ... μην έχετε καμιά αμφιβολία γι' αυτό ... θα το καταλάβετε σύντομα ... έρρωσθε ...

      Διαγραφή