Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ζητείται γενικός διευθυντής για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σύμβουλο που θα προτείνει την πρόσληψη γενικού διευθυντή αναζητούν στον ΕΔΟΕΑΠ. Με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος αναζητείται εξωτερικός σύμβουλος που θα συμβουλεύσει το Ταμείο των ΜΜΕ για την πρόσληψη γενικού διευθυντή.

Ενισχύεται το Attica TV

Μια νέα προσπάθεια στον τομέα της ενημέρωσης επιχειρεί απο την Δευτέρα 6 Μαϊου το Αττιca TV. Mια πολυμελής συνεταιριστική δημοσιογραφική ομαδα του πρώην Οικονομικού καναλιού SBC ,της εφημερίδας «Αξία» και δημοσιογράφων επαρχιακών περιφερειακών σταθμών θα παρεμβαίνει καθημερινά με ζωντανή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα -Πεμπτη 17.00-19.00) απο την συχνότητα του Attica TV και σε συνεργασία με δημοσιογράφους 6 περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών καθώς και ανεξάρτητων ιστοσελίδων. Στο εγχείρημα συμμετέχουν οι Βασίλης Ταλαμάγκας, Γιάννης Κορωναίος, Νίκος Νικητέας, η Ντέπυ Γκολεμά, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι καθώς και αναλυτές για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ψυχαγωγικά κόλπα προβολής υποψηφίων!

Άρχισαν οι πρώτες καταγγελίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στην προβολή υποψηφίων. Πολλές από αυτές αφορούν την προβολή υποψηφίων στην περιφέρεια μέσα από μη ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε μουσικές ή άλλες εκπομπές! Το ΕΣΡ έδωσε σαφείς οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες η προβολή υποψηφίων αφορά μόνο ενημερωτικούς τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ δεν επιτρέπεται η παρουσίαση εκπομπών για όσους μετέχουν σε συνδυασμούς περιφερειακών και τοπικών εκλογών. Το κόλπο, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται, συνίσταται στο ότι εμφανίζονται υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να παρουσιάζουν μουσικές εκπομπές ή καλούνται σε αυτές ως καλεσμένοι. Το ΕΣΡ έχει ήδη δώσει απάντηση ότι αυτό απαγορεύεται και εμπίπτει στην παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας
μεταξύ ΓΓΤΤ και ΕΙΙΡΑ,
για την επίλυση ζητημάτων της ραδιοφωνίας

Χθες, 24 Απριλίου 2019, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ), με σκοπό την καταγραφή, αντιμετώπιση και επίλυση βασικών και σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας σε σχέση με τη λειτουργία τους.

Ώρα για την πληρωμή της δεύτερης δόσης

Ως τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, πρέπει να καταβληθεί η δόση των 3,5 εκατ. ευρώ από κάθε τηλεοπτική εταιρεία. Οι πέντε αδειούχοι, Alpha, Star, ANT1, Open και ΣΚΑΪ, θα πρέπει να καταβάλουν συνολικά στα ταμεία του Δημοσίου το ποσό των 17,5 εκατ. ευρώ. Το συνολικό τίμημα ανά εταιρεία ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Δημιουργούνται ενώσεις δημοτικών ΜΜΕ

Νέο καθεστώς για τις δημοτικές επιχειρήσεις ΜΜΕ. Τη δυνατότητα να συσταθούν Ενώσεις δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών προβλέπει το άρθρο 98 του ν. 4604/2019. «Δύο ή περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, με αντικείμενο τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, μπορούν να συνιστούν Ενώσεις δημοτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών επιχειρήσεων, με τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του άρθρου 741 του ΑΚ», αναφέρεται συγκεκριμένα στο άρθρο.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου