Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

*** Η ΕΝΩΣΗ Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Ι.Η.Ε.Α.) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του Τύπου. Τα ΄΄πολυδιαφημισμένα΄΄ μέτρα στήριξης ουδέποτε παρουσιάσθηκαν και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες παρακολουθούν απαθείς τη διαιώνιση των προβλημάτων των εφημερίδων αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν στην ανεξαρτησία της έντυπης ενημέρωσης.

*** ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ακούγεται ότι έχει πέσει εσχάτως στα μεγάλα συμβόλαια του ΣΚΑΪ! Το λες και προβληματισμό (για να συνεννοηθούμε), για το αν θα συνεχίσουν ή όχι στο κανάλι του Φαλήρου. Με εξαίρεση λοιπόν τον Γιώργο Αυτιά που λέγεται ότι ανανέωσε το συμβόλαιο του, οι υπόλοιποι εκπομπάρχες, παρουσιαστές και σχολιαστές – τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, σκέφτονται τις συνθήκες εργασίας σε συνδυασμό με τις απολαβές, αλλά και την πορεία του δελτίου (τηλεθέαση και μείγμα) και έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το μέλλον τους στον ΣΚΑΪ.

*** ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ της Συγγρού όπου στεγάζεται το Web TV του Βαγγέλη Μαρινάκη και συγκεκριμένα στο υπερσύγχρονο στούντιο από το οποίο θα βγαίνουν οι εκπομπές του νέου καναλιού, εθεάθη ο δημοσιογράφος του “Πρώτου Θέματος” Δημήτρης Δανίκας… προκαλώντας απορία για τους λόγους που βρέθηκε – κατά κάποιον τρόπο, στα παλιά του λημέρια! Βεβαίως όταν ο δημοσιογράφος εργαζόταν στον ΔΟΛ οι εφημεριδες ανήκαν στον Ψυχάρη και ο οργανισμός στεγαζόταν στη Μιχαλακοπούλου… Από τότε έχουν αλλάξει τα πάντα (συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτησίας και της περιοχής που στεγάζονται πλέον “Το Βήμα” και “Τα Νέα”)! Ανεξάρτητα όμως από αυτό ή πιο σωστά επειδή ακριβώς έχουν αλλάξει τα πάντα και κυρίως επειδή ο νέος ιδιοκτήτης διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδιοκτησία του “Πρώτου Θέματος” η παρουσία Δανίκα στη Συγγρού ερμηνεύτηκε όπως η παρουσία Πρετεντέρη την πρώτη φορά στο ραδιόφωνο του “Θέματος”!

*** “500.000 η βάση των ψήφων Αυτιά” σύμφωνα με έρευνα γνωστού Πανεπιστημίου. Δυο χρόνια επέκτεινε την Τετάρτη το συμβόλαιό του με τον “Σκάι”, κίνηση που εκτιμάται ως απάντηση στον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς σημαίνει άρνηση του Αυτιά να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

*** ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣ ρίχνει την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ακριβοπούλου και σχολιαστή τον Σωτήρη Καψώχα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στην Κατερίνα Ακριβοπούλου προτάθηκε να κάνει σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και να παρουσιάζει μια εβδομαδιαία εκπομπή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απάντηση της παρουσιάστριας ήταν αρνητική καθώς ήταν το δεύτερο «άδειασμα» που δέχθηκε: Είχε προηγηθεί η απόφαση της ΕΡΤ να αλλάξει ώρα μετάδοσης και την θέση της να πάρει ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος μέσα σε λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην έξοδο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οδηγείται και ο συμπαρουσιαστής της Κατερίνας Ακριβοπούλου, Σωτήρης Καψώχας, τα σχόλια του οποίου είχαν προκαλέσει το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην κρατική τηλεόραση.

*** ΣΟΒΑΡΑ παράπονα από την κυβέρνηση έχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΡ. Την κατηγορούν για την αθέτηση της υπόσχεσης περί παροχής πρόσθετης αμοιβής για τις υπερωρίες που εργάστηκαν για την πετυχημένη χορήγηση των πέντε αδειών σε Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ και Open. Η εργασία αυτή έγινε αποκλειστικά από το προσωπικό του ΕΣΡ, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Με πρόταση της Ολομέλειας του ΕΣΡ την 1η Οκτωβρίου 2018 αποφασίστηκε να προωθηθεί σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης στο υπουργείο Οικονομικών, στη βάση του άρθρου 5 του Ενιαίου Μισθολογίου, για την καταβολή εφάπαξ πρόσθετης αμοιβής. Από τότε όμως, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση από το συγκεκριμένο υπουργείο. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως θα σταματήσουν να εργάζονται υπερωρίες στη δεύτερη διαδικασία αδειοδότησης, όπου εξετάζεται η αίτηση της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου