Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με κουπόνια σούπερ μάρκετ
στην εφημερίδα "Φως των Σπορ"…

Νέα μείωση μισθών ανακοινώθηκε στην αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ», δημιουργώντας αναστάτωση στους εργαζόμενους. Η πρόταση της διοίκησης είναι να μειωθούν οι μισθοί και τη διαφορά της μείωσης να καλύψει η εταιρεία με κουπόνια σούπερ μάρκετ. Η επιλογή αυτή ακολουθείται και από άλλα Μέσα, με φανερό στόχο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους.

Αναστολή
των ατομικών συμβάσεων
στον «Ελεύθερο Τύπο»...

Πάγωσε ο «Ελεύθερος Τύπος» τις νέες ατομικές συμβάσεις για τους δημοσιογράφους, που προβλέπουν εξάωρη εργασία για να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός που έχει επιβληθεί στους νέους εργαζόμενους στην εφημερίδα.
Η αναστολή των ατομικών συμβάσεων έγινε έπειτα από τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, επειδή η διοίκηση της εφημερίδας δεν προσκόμισε τις ατομικές συμβάσεις προηγούμενων ετών...

Εκδότης ενδιαφέρθηκε
για το κτίριο του πρώην ΔΟΛ
στην Μιχαλακοπούλου

Ενδιαφέρον για το κτίριο που στέγαζε τον πρώην ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έχει επιδείξει γνωστός επιχειρηματίας που διαθέτει μεγάλη εφημερίδα!
Το κτίριο ως γνωστόν ανήκει στην Εθνική Ασφαλιστική και ακούγεται ότι ο συγκεκριμένος εκδότης ήρθε σε επαφή για την ενοικίαση του… Αφού σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να μετακομίσει και αναζητά κτίριο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πλειστηριασμός
για τα μηχανήματα
του ΒΗΜΑ FM

Πλειστηριασμός των μηχανημάτων του ΒHMA FM. Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 8 Μαΐου και αφορά τεχνικολογικό εξοπλισμό της εταιρείας Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM. Για τη συμμετοχή στον πλειστηριασμό πρέπει να προηγηθεί η εγγραφή στη σχετική πλατφόρμα https://www.eauction.gr/Account/Login και η καταβολή εγγυοδοσίας της τάξης του 30% αρχικής προσφοράς.

Έτοιμο το οργανόγραμμα του ΕΣΡ

Έτοιμο είναι το σχέδιο του Οργανογράμματος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Για πρώτη φορά γίνεται απόπειρα να οργανωθεί η ανεξάρτητη αρχή με δικό της σχέδιο θέσεων. Κατά πληροφορίες μας, ο αριθμός θέσεων που προβλέπει είναι 115 άτομα, όταν σήμερα απασχολεί μόλις 39 άτομα.

Συνδικαλιστική σύγκρουση για τη ΣΣΕ

Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις για την ονομαζόμενη «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ», κείμενο που συμφώνησε με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο, ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η δημοσιοποίηση της συμφωνίας προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις σε όλη τη χώρα και στην ΠΟΕΣΥ.
Η Ομοσπονδία και οι άλλες Ενώσεις σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Πάτρα διεκδικούν να βάλουν και αυτές την υπογραφή τους στο κείμενο που θα υπογραφεί. Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ («Ενωμένοι δημοσιογράφοι» υπό τη Μαρία Αντωνιάδου και «Συσπείρωση» υπό τον Σταύρο Καπάκο) βρίσκεται σε συζητήσεις με τα προεδρεία των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων και δηλώνει πως αναμένει τις βελτιωτικές προτάσεις τους επί του κειμένου. Στην ουσία, δεν πρόκειται για συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά για ένα κείμενο θεσμικών ζητημάτων, που δεν αποκλείεται να γίνει επίσης ΚΥΑ. Έτσι, οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ θα έχουν δύο υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τις εργασιακές τους σχέσεις, μία για τα μισθολογικά, η οποία μάλιστα λήγει τον Ιούνιο του 2019, και μία για τα θεσμικά.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου