Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η ΕΣΗΕΑ για την απειλούμενη ΕΡΤ: Μακριά από μας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δεν παίρνει θέση
η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
για την απειλή λουκέτου της ΕΡΤ!


Συζητήθηκε σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά την επιστολή της εκπροσώπου της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" το θέμα της νέας "απειλής" λουκέτου στην ΕΡΤ, όπως αυτή εκφράστηκε στις δηλώσεις του Τ. Θεοδωρικάκου στην εκπομπή του Τ. Σαράντη στην ΕΡΤ1.

Η πλειονότητα του ΔΣ δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα "κρίσης" και τοποθέτησης της Ένωσης Συντακτών για απόψεις πολιτικών! Ούτε καν αν αυτές ενέχουν ευθέως απειλή για τις εργασιακές σχέσεις.

Οι απόψεις απόρριψης της πρότασης της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" ήταν πράγματι ...πλουραλιστικές:
- Από το δεν το είπε-εννοούσε έτσι.
- Είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε κρίση για τις δηλώσεις πολιτικών.
- Να αποφύγουμε να μπούμε σε κρίσεις για δηλώσεις που κάνουν πολιτικοί.
- Οι δηλώσεις αυτές εκφράζουν την πολιτική που ακολουθείται σε όλους τους εργασιακούς χώρους από αξιωματική αντιπολίτευση και κυβέρνηση.

Ακούστηκαν βέβαια και τα ωραία λόγια της ανάγκης υπεράσπισης των δημόσιων ΜΜΕ που κινδυνεύουν από μάνατζερ που δεν έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία. Ακούστηκε ότι υπάρχει σχέδιο πράγματι για μείωση θέσεων εργασίας, ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και τα λοιπά και τα λοιπά.

Επί της ουσίας, η πλειονότητα δεν αποδέχθηκε την πρόταση να καταδικαστούν απόψεις που διαλαλούν επικείμενο λουκέτο σε υπηρεσίες της ΕΡΤ. Έλαβε απόφαση να επιδιωχθεί συνάντηση με τη Νέα Δημοκρατία στην οποία να ζητηθούν οι επίσημες απόψεις της για τα ΜΜΕ και τα δημόσια ΜΜΕ.

Μετά από πίεση της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" έγινε αποδεκτό να ζητηθεί ανάλογη συνάντηση και με τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ καθώς "τρέχει" το νέο business plan ιδιωτικής εταιρείας και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα προταθούν σημαντικές περικοπές υπό τον μανδύα της εξυγίανσης. Σχέδιο που όπως όλοι θυμόμαστε είχε τη γνωστή κατάληξη του λουκέτου στην ΕΡΤ το 2013.

Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου