Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Συνταξιούχοι δημοσιογράφοι και ο...Πινόκιο

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνταξιούχοι δημοσιογράφοι
έχουν και την πίτα ολάκερη
και το σκύλο χορτάτο

του Θάνου Πασχάλη


Αυτό που συμβαίνει στο δημοσιογραφικό χώρο (αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους) μοιάζει με υποκρισία χωρίς όρια, κοινώς ξεφτίλα. Αρκετοί συνταξιούχοι συνάδελφοι βάλθηκαν να αντιγράψουν τον Πινόκιο (με τη μεγάλη μύτη και τα πολλά ψέμματα) και στη συνέχεια από καθέδρας να παριστάνουν τους κήνσορες της νομιμότητας.

Εκατοντάδες συνταξιούχοι δημοσιογράφοι αφού τσεπώνουν ολόκληρη τη σύνταξη από το Ταμείο (ΤΣΠΕΑΘ) δουλεύουν με “μαύρα” ή στήνοντας εταιρεία ή με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών ενεργού συναδέλφου κλέβοντας τις δουλειές των νέων. Ελάχιστοι, αν όχι ουδείς, έχει αναστείλει τη σύνταξή του ή αυτή έχει περικοπεί κατά 60% από το ταμείο όπως ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου σε περίπτωση που ένας συνταξιούχος εργάζεται. Φυσικά όλοι τους στα γραφόμενά τους σε ενημερωτικά σάιτ η εφημερίδες, ή στα λεγόμενά τους στα κανάλια φροντίζουν να εμφανίζονται ως κήρυκες της νομιμότητας των άλλων ή της κυβέρνησης, αλλά φυσικά όχι των ιδίων. Η τέλεια υποκρισία.


Αποτέλεσμα της έμμεσης αυτής κλοπής εργασίας η ανεργία να σαρώνει στο δημοσιογραφικό χώρο και κυρίως στους νέους (μαζί με την απληρωσιά και την κακοπληρωμένη εργασία). Ας ψάξει λοιπόν το ΤΣΠΕΑΘ (το γνωρίζει άλλωστε) και θα τους εντοπίσει να γεμίζουν με παρά και τις δύο τσέπες τους. Από τη μια ολόκληρη τη σύνταξη και από την άλλη χρήματα με την αδήλωτη ή μαύρη εργασία. Μετά όλοι αυτοί κλαίγονται για τη φτώχεια και την ανεργία στο χώρο μας. Αφού πρώτα φρόντισαν και φροντίζουν παρανόμως για την πάρτη τους.

Υ.Γ Η πρόκληση... Αναγνωρίσιμοι, αρκετοί, λόγω της προβολής τους σε Μέσα ενημέρωσης δεν ορρωδούν προ ουδενός και φυσικά προκαλούν. Κοινώς λωποδύτες. Εάν η κοινωνία μάς φτύνει για την εκδούλευση στα αφεντικά και το προσκύνημα στη διαπλοκή, με τους συνταξιούχους δημοσιογράφους που θέλουν και πετυχαίνουν να έχουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, έχει δικαίως έναν ακόμη λόγο να μας φτύνει...

---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου