Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


*** ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερψήφισαν, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Οδηγία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων, που περιέχει διατάξεις που απειλούν σοβαρά το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε σήμερα. 19 χώρες ψήφισαν υπέρ, 6 κατά και 3 απουσίαζαν. Υπερψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν η Οδηγία πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο.

*** ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ E-EFIMERIS. Σε εφαρμογή τίθεται το Ηλεκτρονικό Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου, στο οποίο, βάσει του ν. 4487/2017 (ΦΕΚ Α’ 116/09.08.2017), θα καταχωρίζονται σε ειδικές μερίδες τα στοιχεία των εφημερίδων Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου.
Το Μητρώο θα λειτουργήσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, e-efimeris, η οποία είναι διαθέσιμη προς το ενδιαφερόμενο κοινό από χθες, Δευτέρα 15 Απριλίου 2019. Με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας εκσυγχρονίζεται πλέον η διαδικασία υποβολής και ελέγχου δικαιολογητικών για τον Περιφερειακό και τον Τοπικό Τύπο και διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα μέσω της σύστασης του ηλεκτρονικού Μητρώου. Εφεξής τερματίζονται παρωχημένες διοικητικές διαδικασίες και οι ενδιαφερόμενοι εκδότες θα απολαμβάνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης ενός εύχρηστου, διαφανούς και σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος.

*** ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τον 105.5 Στο Κόκκινο και με νέο λογότυπο... Έπειτα από 13 χρόνια λειτουργίας ο 105.5 Στο Κόκκινο αλλάζει εντελώς image. Η γνωστή κόκκινη λάμπα που είχε ως λογότυπο φεύγει, και την θέση της παίρνει ένα καντράν παλιού ραδιοφώνου (φώτο), υπό την επιμέλεια της Komodo Design Studio.
Επιπλέον, εντός των ημερών ο ραδιοσταθμός θα επανέλθει διαδικτυακά με νέο site, τρεις μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκε το stokokkino.gr από ακροδεξιούς, και θα αναβαθμίσει το σήμα του εντός της Αττικής.

*** ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ειδικού φόρου και για την περιφερειακή TV. Εντός των επόμενων ημερών αναμένουν τα περιφερειακά κανάλια την κατάθεση τροπολογίας σε νομοσχέδιο στη Βουλή με την οποία θα θεσπίζεται και για την περιφέρεια η μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που έχουν θέσει εδώ και έναν χρόνο το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, τους ειπώθηκε ότι θα διευθετηθεί το επόμενο διάστημα.
Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών περιμένουν τη ρύθμιση με τροπολογία, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε αγωνιστική διεκδίκηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου! Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητηθεί και το ενδεχόμενο προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η πρώτη ωστόσο διαμαρτυρία των περιφερειακών καναλιών θα δοθεί μέσω των καναλιών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου...

*** ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% του συνολικού κοινού παρακολούθησε χθες τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1, την ίδια στιγμή που η τηλεθέαση "έπιασε κόκκινο" με ποσοστό 29,1 και 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές στο τελευταίο τέταρτο...

*** ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ
το έχει ρίξει τελευταία η ΕΣΗΕΑ. Πολλή μελέτη βρε παιδί μου. Στην αρχή τα σεμινάρια νέων μέσων, τώρα η προσφορά για το μεταπτυχιακό… Θα πάθουμε τίποτα από την πολλή επιμόρφωση.
Για την «ταμπακιέρα», όμως, την κατάσταση που υπάρχει και σέρνεται εδώ και χρόνια στον κλάδο, κανείς από το Δ.Σ. δεν λέει λέξη.
Για τους εκατοντάδες απολυμένους, χωρίς λόγο, για τις απληρωσιές, τις παράνομες περικοπές… κουβέντα.

*** ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ, τη σημαντικότερη δημοσιογραφική διάκριση, τιμήθηκε, κατά τραγική ειρωνία, η αμερικανική εφημερίδα Capital Gazzette, από το Μέριλαντ, για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε τη δολοφονία πέντε συντακτών της.
Η εφημερίδα είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στα γραφεία της, τον Ιούνιο του 2018, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους πέντε συντάκτες. Πρόκειται για μια από τις πλέον αιματηρές εναντίον δημοσιογράφων στην αμερικανική ιστορία.
Παρά την δολοφονία των συναδέλφων τους οι δημοσιογράφοι της κατάφεραν την επόμενη κιόλας ημέρα και εξέδωσαν φύλλο όπως ήταν προγραμματισμένο.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου