Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Αχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Μείωση του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς στο 5%. Επιτέλους εκλογές.

@ Βγαίνει ο Θόδωρος Πάγκαλος και αντιμετωπίζει σεξιστικά τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου κατά την παρουσία του στον ΣΚΑΪ.

@ Υπάρχουν επικριτικές αναφορές στο Διαδίκτυο, αλλά ως εκεί. Η ΕΣΗΕΑ σιωπά. Αποδέχεται;

@ Εμφανίζεται στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, δυσανασχετεί με την ερώτηση της γυναίκας δημοσιογράφου, επειδή εμπεριέχει και θέση, και εξαπολύει επίθεση σε βάρος της εντός και εκτός εκπομπής, στο twitter.

@ Διότι θεωρεί πως στην ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να έχουν άποψη. Μήπως η ΕΣΗΕΑ έχει κάτι να πει;

@ Είναι αρνητικές ενδείξεις αυτές στον προεκλογικό ορίζοντα.

@ Αναντίστοιχη η συμπεριφορά της υποψηφίας ευρωβουλευτή με τη ΝΔ προς την ΕΡΤ, με την οποία συνεργάζεται με την κρατική ραδιοτηλεόραση επί σειρά ετών, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

@ Αν δεν επιμένει τόσο πολύ και δεν το κάνει για διαφήμιση, υπάρχει η δυνατότητα των ιντερνετικών καναλιών της ΕΡΤ όπου μπορούν να φιλοξενηθούν οι εκπομπές της. Με την επιβεβλημένη έρευνα που προηγείται πάντα στις εκπομπές της ΕΡΤ, για την ποιότητα της εικόνας, το ενδεχόμενο των “αναφορών”, κ.α. .

@ Υπάρχουν και δελτία ειδήσεων που δεν στηρίζονται στο lead in. Τέτοια είναι η περίπτωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

@ Η Σία Κοσιώνη διπλασιάζει τον αριθμό των τηλεθεατών του σταθμού. Η “Μαύρη θάλασσα” έχει 201.000 τηλεθεατές και το δελτίο ειδήσεων που ακολουθεί 410.000.

@ Αυτή είναι μια καθαρή σχέση του κοινού με το δελτίο, χωρίς ενισχύσεις.

@ Θυμηθείτε και το τι συνέβαινε με το δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν οι αστέρες έφευγαν για διακοπές μαζί με τη λήξη του προγράμματος.

@ Και επέστρεφαν τέλος Σεπτεμβρίου, όταν ξεκινούσε.

@ Άλλος τομέας το πρόγραμμα και άλλος η ενημέρωση στην ιδιωτική τηλεόραση, με αυτονομία ο καθένας τους ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα.

@ Στην περίπτωση της ΕΡΤ, υπήρξε πρόσφατη συγχώνευση των δύο αντίστοιχων επιτροπών σε μία.

@ Και το Open TV διέκοψε δύο φορές το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

@ Για όποιον δεν κατάλαβε, η προεκλογική περίοδος στην ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε. Η ένωση παρέμεινε σιωπηλή στην προαναγγελία Θεοδωρικάκου για το λουκέτο στα 3 από τα 4 κανάλια της ΕΡΤ, όταν η ΝΔ έρθει στα πράγματα.

@ Θα αντιδράσει τότε, προφανώς. Να παραγγείλουμε και γλαρόσουπα. Σιωπή και από την κυβέρνηση, όμως.

@ Ικανοποίηση στον ΑΝΤ1 για την πορεία του καναλιού, αλλά η σεζόν δεν έχει λήξει ακόμη.

@ Στο ΕΣΡ το ενδιαφέρον πλέον για δύο υποθέσεις: Την άδεια στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και την έγκριση μεταβίβασης του Apha στην Motor Oil.

@ Και άλλες αλλαγές στην ΕΡΤ, μετά το Πάσχα. Οι πιο σημαντικές το Καλοκαίρι.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου