Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

... στης "Ελευθεροτυπίας" την κατάμαυρη ράχη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Σχέδιο
για την επόμενη μέρα
της “Ελευθεροτυπίας”
και της Ενημέρωσης, γενικά...
.

“Σχέδιο για την Ελευθεροτυπία,
τη Χ.Κ.Τεγόπουλος και την εξυγίανση της Ενημερώσης”,
από τον εκδότη της “Ελευθεροτυπίας”, Χάρη Οικονομόπουλο.


Στην τελευταία σελίδα της "Κυριακάτικης" δημοσιεύεται η πρόταση των εταιρειών “Τρίτη Όψη ΑΕ Εντύπων και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων” και Navop LTD. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται σε εργαζόμενους στην “Τρίτη Όψη” (όσοι σήμερα βγάζουν την “Ελευθεροτυπία”, σε πρώην εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος και σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έχουν δακόψει τη λειτουργία τους (βλέπε ΕΡΤ) αλλά και μικρομετόχους της Χ. Κ. Τεγόπουλος για την “αποδοχή δωρεάς μετοχών στην εταιρεία “Τρίτη Όψη”.

Στόχος είναι η μετατροπή της “Τρίτης Όψης” σε μια πολυμετοχική εταιρεία με επενδυτές και εργαζόμενους, η οποία και θα αναλάβει παράλληλα με την έκδοση της “Ελευθεροτυπίας” και της “Κυριακάτικης” την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Κορωπί και την ανάπτυξη, δίπλα στο enet μιας διαδικτυακής τηλεόρασης. Σύμφωνα με όσα διατυπώνονται στην πρόταση:

- Η “Τρίτη Όψη” προχωράει σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 11 Ιουλίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπία», του www.enet.gr του enetEnglish, την επαναλειτουργία του πιεστηρίου και τη δημιουργία διαδυκτιακής τηλεόρασης. Το ποσό, που δεν θα καλυφθεί από τη Navop LTD θα διατεθεί, μέσα σε 45 μέρες σε επενδυτές.

- Ποσοστό 65% της Τρίτης Όψης θα είναι άμεσα διαθέσιμο από το βασικό μέτοχο NAVOP LTD, άνευ ανταλλάγματος

1. κατά 10% στους εργαζόμενους και συνεργάτες της Τρίτης Όψης

2. κατά 10% σε τέως εργαζόμενους της Χ.Κ. Τεγόπουλος που δεν εργάζονται στην Τρίτη Όψη κατά 10% σε μικρομετόχους της Χ.Κ. Τεγόπουλος

3. και ως 35% σε πρώην εργαζόμενους ηλεκτρονικών ΜΜΕ τα οποία διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Η διαδικασία απόκτησης των δωρεάν μετοχών ξεκινάει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Ταυτόχρονα με την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, η “Τρίτη Όψη” θα αποκτήσει το 20% της Χ. Κ. Τεγόπουλος χωρίς αντάλλαγμα.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, και εφόσον καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασιστεί νέα αύξηση του, με είσοδο της Τρίτης Όψης σε χρηματιστηριακή αγορά εντός ή έκτος ΕΕ, με σκοπό την εξυγίανση της Χ. Κ. Τεγόπουλος. Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση θα προβλέπει τη μεταβίβαση ενός επιπλέον ποσοστού 31% της Χ. Κ. Τεγόπουλος προς την Τρίτη Όψη, η οποία και θα έλεγχε πλέον το 51% της εκδοτικής εταιρείας.

Σημειώνεται πως “αν και η ιδιότητα του μετόχου δεν συνεπάγεται αυτομάτως την ιδιότητα εργαζόμενου ή αμειβόμενου συνεργάτη και δεν επηρεάζει ήδη υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις, προσλήψεις και επαγγελματικές συνεργασίες στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα του ομίλου θα γίνονται κατά προτεραιότητα μεταξύ των μετόχων που θα διαθέτουν τα σχετικά επαγγελματικά προσόντα με όρους που θα επιτρέπουν τα πραγματοποιούμενα έσοδα και οι χρηματορροές τους.

---
Σχόλιο "Ανασυγκρότησης" : ... πράγματι, είναι ένα σχέδιο που θα βγάλει από την κρίση όχι μόνο την Τρίτη Όψη Α.Ε. αλλά κατά πάσα βεβαιότητα και τη χώρα ... σπεύσατε ... με χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση ...
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου