Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

... ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ - για εμάς χωρίς εμάς ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΣΗΕΑ) - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΟΕΣΥ) - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΟΕΠΤΥΜ)

Ένα περίεργο συλλαλητήριο
για εμάς χωρίς εμάς...
.

Με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ στις 20/6 μαζί με άλλες εννιά ακόμα Ομοσπονδίες οι οποίες καλούν σε συλλαλητήριο για τις 29/6 και στη συνέχεια σε: «…γενική πολιτική απεργία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων»

Αναρωτιέται κανείς:

  • Σε ποια συνεδρίαση Δ.Σ., σε ποια Ομοσπονδία, πότε και με ποια σύνθεση πάρθηκε τέτοια απόφαση; Πότε συνεδρίασαν τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΣΠΕΡΤ;
  • Καλούν σε «γενική πολιτική απεργία» αυτοί που στο διασωματειακό των ΜΜΕ έκαναν τα πάντα για να «θάψουν» άρον άρον την απεργία στον Κλάδο που κηρύχθηκε με αφορμή το μαύρο και τις απολύσεις στην ΕΡΤ;
  • Αυτοί που στις απεργίες του κλάδου ως μόνη συμβολή για την οργάνωση των αγώνων θεωρούν την αποστολή εξώδικων, την έκδοση ανακοινώσεων και την προσφυγή στα αστικά ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια;
  • Αυτοί θα οργανώσουν γενική πολιτική απεργία;
  • Ποιο είναι το κίνημα πάνω στο οποίο στηρίζουν τη συμμαχία τους οι τρείς «πρωτοπόρες» Ομοσπονδίες των ΜΜΕ;

Μερικά μόνο παραδείγματα για τα έργα και τις ημέρες τους:

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων πρωτοστάτησε στην υπογραφή ΣΣΕ με μείωση μισθών χωρίς να κηρύξει ούτε μία στάση απεργίας έστω και προσχηματικά. Συμφωνεί στην απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων που τσακίζει το 8ωρο. Στήριξε την παρουσία της στο συνέδριο του ΕΚΑ έχοντας ως αντιπροσώπους 100 απεργοσπάστες στελέχη σουπερ-μάρκετ.

Τι έκανε στο χώρο της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 13/6 ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; Απολύτως τίποτα. Ωστόσο έχει βάλει την υπογραφή της για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στήριξε την εφαρμογή του Καλλικράτη που αποδείχθηκε τελικά μηχανισμός επιβολής όλων των αντιλαϊκών πολιτικών. Προχώρησε σε νόθο συνέδριο αποκλείοντας το 1/3 των αντιπρόσωπων γιατί στην ανάδειξη τους ψήφισαν και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ. Οδηγεί σε εκφυλισμό το κίνημα όταν καλεί σε δυναμικές καταλήψεις, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνει τους εργαζόμενους να χτυπάνε κάρτα για να μην χαθούν τα μεροκάματα.

Κοινή συνισταμένη και των 12 Ομοσπονδιών που υπογράφουν το κάλεσμα είναι ότι στη διοίκηση τους πλειοψηφούν οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρεμβάσεις (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ) και οι μετανιωμένοι Πασκίτες. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός νέου κέντρου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που θα υποτάξει το κίνημα σε κυβερνητικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις κάνοντας τον μοχλό για την εφαρμογή των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών που θα εφαρμόζονται με το μανδύα της αριστερής διακυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και πρώτα απ’ όλα στην ΕΡΤ πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη μια για πάντα σε αυτόν τον εκφυλισμό. Να ενώσουν τώρα τη δύναμη τους με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που βρίσκονται στην ίδια μέγγενη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν το ίδιο από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της Ε.Ε. και των όποιων κυβερνήσεων, ώστε δίνοντας λύση στα προβλήματα τους σήμερα να ανοίξουν το δρόμο για την οριστική νίκη απέναντι στα μονοπώλια και του κράτους που τα υπηρετεί.
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου