Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

... ξεχάστε τον ΑΝΤ1 που ξέρατε ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

O ANT1 Greece
ένα μικρό ανταποκριτικό γραφείo
του group με έδρα το Λονδίνο


Η αποχώρηση, κοινή συναινέσει βεβαίως όπως με όλα τα στελέχη, του Γιάννη Λάτσιου από τον ΑΝΤ1 κορυφώνει το σχέδιο του ομίλου Κυριακού για τη συρρίκνωση των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα.


Η είδηση έχει γραφτεί και στο παρελθόν αλλά ελάχιστοι έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Οι απομακρύνσεις στελεχών, τα ψαλιδισμένα συμβόλαια με τους παρουσιαστές, οι μεγάλες μειώσεις μισθών θα συμπληρωθούν τον Σεπτέμβριο με μαζικό κύμα απολύσεων. Βασικές λειτουργίες του καναλιού έχουν δοθεί ήδη outsourcing σε εξωτερικούς “συνεργάτες” με λιγότερα χρήματα και χωρίς εργασιακές υποχρεώσεις για το όποιο προσωπικό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δημόσιες σχέσεις.

Ουσιαστικά ο όμιλος Κυριακού υπό την επωνυμία ant1 group συστήνεται στα επιχειρηματικά site του εξωτερικού ως εταιρεία ποικίλων δραστηριοτήτων, από ΜΜΕ, μουσική, εκπαίδευση, δορυφορική και …πετρέλαια, με έδρα το Άμστερνταμ και το Λονδίνο. Η ελληνική εταιρεία σύντομα θα είναι ένα απλό τμήμα του ομίλου Κυριακού.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρική επικοινωνία και πληροφόρηση για τον όμιλο δίνεται από την αγγλική ιστοσελίδα του antenna group, όπου αναγράφεται πως απασχολεί πάνω από 2.600 υπαλλήλους στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Η στρατηγική του ομίλου Κυριακού όπως περιγράφεται στα ξένα sites, αφορά σε δραστηριότητες της επίγειας τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την ενίσχυση της παραγωγής περιεχομένου του και του τμήματος διανομής, με στόχο να δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο “θεματικών καναλιών” σε όλο τον κόσμο και να διασφαλιστεί ότι ένα σημαντικό μέρος των μελλοντικών εσόδων θα δημιουργούνται από τις ψηφιακές και κινητές πλατφόρμες διανομής». Με βάση όλα τα παραπάνω δεν θα μας εκπλήξει αν τελικά ο ΑΝΤ1 ζητήσει να λάβει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου για την Ελλάδα!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου