Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

... δύο πρακτορεία - "διχόνοια" - ίδιο αποτέλεσμα ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

Δεν παίρνουμε μέρος στα παιχνίδια τους

Οι Θέσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες

Ανακοίνωση


Για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε αφού όλα αυτά που συμβαίνουν στα πρακτορεία Τύπου αυτό το διάστημα δεν είναι δυσλειτουργία του συστήματος, αλλά βασικό συστατικό της λειτουργίας του. Απόδειξη είναι πως η ίδια κατάσταση επικρατεί σε πολλούς χώρους δουλειάς στον Κλάδο και όχι μόνο.

Αυτό ακριβώς λοιπόν είναι που δεν άλλαξε ούτε με την «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση και δεν θα αλλάξει αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Στα πρακτορεία λοιπόν αποφάσισαν οι εκδότες ότι πρέπει να μπουν σε περίοδο «διχόνοιας». Θυμηθήκανε ξανά ότι είναι ανταγωνιστές, ότι διεκδικούν μαχητικά μερίδιο από την πίτα της διανομής και στα πλαίσια αυτά αλλάζουν στέγη τα φύλλα και τα στελέχη τους.

Παρ’ όλη τη «διχόνοια» όμως το ταξικό τους συμφέρον τους προστατεύει. Έτσι λοιπόν συμφωνούν πάντα, είτε «μονοιασμένοι» είτε «μαλωμένοι» σε ένα πράγμα: Στη μείωση του «εργατικού κόστους». Έτσι αποκαλούν αυτοί τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, τις θέσεις εργασίας μας.

Έτσι εξηγείται και η περίσσια σπουδή τους, με πρωτοφανή συγχρονισμό, να εξαφανίσουν ό,τι έχει απομείνει από εργατικό δικαίωμα. Μπορεί τα δυο πρακτορεία να ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, καταλήγουν όμως στο ίδιο αποτέλεσμα. Αμφισβητούν ανοιχτά τις θέσεις εργασίας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταργήσουν την Συλλογική μας Σύμβαση, ενισχύουν με κάθε τρόπο την ανασφάλεια και την τρομοκρατία που υπάρχει έτσι κι αλλιώς, έχει φροντίσει η κυβέρνηση γι’ αυτό. Σκοπός τους είναι να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην έξοδο, αλλά και όσοι μείνουν να μείνουν χωρίς μισθούς και δικαιώματα.

Η διοίκηση του σωματείου μας έχει εκφρασμένη θέση εδώ και χρόνια. Κανένα δικαίωμα δεν μπαίνει στη ζυγαριά τους, κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει. Διεκδικούμε τις θέσεις εργασίας μας με δικαιώματα, διεκδικούμε τις απώλειες που υποστήκαμε από μονομερείς ενέργειες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, συσπειρωμένοι στο σωματείο να παλέψουμε για το αυτονόητο, να κρατήσουμε τη δουλειά μας και να αμειβόμαστε επαρκώς γι’ αυτήν. Να απορρίψουμε τα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς. Το πραγματικό συμφέρον κάθε εργαζόμενου είναι η ενότητα με τους άλλους εργαζόμενους και όχι ο διαχωρισμός με αντίτιμο κάποιο χρηματικό ποσό.

Δε μας ταιριάζει η ηττοπάθεια! Ο αγώνας είναι μονόδρομος! Οι θέσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτες και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο να τις επιβάλλουμε. Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και θα τις ενεργοποιήσουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου