Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

... θα αποδοθεί ο ειδικός φόρος τηλεόρασης; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άμεσα εισπράξιμος
ο ειδικός φόρος τηλεόρασης



Την άμεση έναρξης της ισχύος του φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές.

Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση τότε στα ταμεία του κράτους θα μπει ο φόρος ο οποίος ως σήμερα εισπράττεται αλλά δεν αποδίδεται. Κι αυτό γιατί προεκλογικά η γενική γραμματέας εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου μετακίνησε χρονικά την απόδοση του φόρου για τις 20 Ιανουαρίου 2016. Η σχετική διάταξη του νόμου άρχισε να βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015 και αυτό επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, δεν την πάγωσε, όπως είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια κι ακολουθώντας τις πρακτικές των κυβερνήσεων από το 2010. Το πρόβλημα είναι πως μετά τα capital controls η διαφήμιση κατέρρευσε, άρα δεν πρέπει να προβλέπονται έσοδα από εδώ και πέρα.


Το ζήτημα της αναδρομικής καταβολής του ειδικού φόρου τηλεόρασης θέτει ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση προς τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο Ν. Νικολόπουλος ζητάει να ενημερωθεί "ποια ΜΜΕ κατέβαλαν τον ως άνω ειδικό φόρο" και "πόσα εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από πληρωμές του ως άνω φόρου" αλλά και “με ποιο τρόπο προτίθεται το Ελληνικό Δημόσιο να διεκδικήσει τα σχετικά ως άνω φορολογικά έσοδα, καθώς δεν καταβλήθηκαν άμεσα, ως όφειλε;”. Ειδικά ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ, ρωτάει, αν “υπάρχει η πρόθεση να εξαντληθούν τα διαθέσιμα ένδικα μέσα προς αυτό το σκοπό’”.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου