Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

... SportDay - κατεβάζει τιμή ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

... και ανεβάζει ταχύτητα !


Την πρώτη δυναμική κίνηση επί των ημερών Κοντομηνά για την ανάκτηση κυκλοφοριακών μεγεθών που χάθηκαν, πραγματοποιεί η SportDay.

Από σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που από το πρωί έχουν γίνει γνωστές αλλά όχι ευρέως (μέχρι το απόγευμα πολλοί από τους εργαζόμενους στην S.D. δεν το γνώριζαν), η τιμή της άλλοτε κορυφαίας κυκλοφοριακά εφημερίδας κατεβαίνει από το 1,30 στο 1 ευρώ! Ουσιαστικά με αυτή την απόφαση η νέα ιδιοκτησία αρχίζει την αντεπίθεση που αναμενόταν από τον Ιανουάριο όταν άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην S.D. (διαβάστε εδώ το έγκαιρο ρεπορτάζ του Harddog για εκείνη την αλλαγή).

Προηγήθηκε, βέβαια, η δραστική μείωση του κόστους έκδοσης, αλλά στη συνέχεια προβλέπεται η ανασύνταξη προς το ποιοτικότερο της ύλης και της ειδησεογραφίας. Πρόσφατα, η S.D. είχε μια σημαντική αποκλειστικότητα: την απόκτηση από τον Ολυμπιακό του Καπίνο, πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού (στη εικονογράφηση το πρωτοσέλιδο με την είδηση).

Εκείνη την ημέρα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, η S.D. παρουσίασε κυκλοφοριακή αύξηση 23% σε σχέση με τα φύλλα που είχε πουλήσει την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή 6.440 έναντι 5.210. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν και πώς θα αντιδράσουν οι δύο άμεσα ανταγωνιστικές τής S.D. εφημερίδες, δηλαδή οι Goal News και η Live Sport, με την τελευταία να έχει πάρει ένα σημαντικό μέρος της κυκλοφορικής πίτας, και να πλασάρεται ανάμεσα στις κορυφαίες αθλητικές εκδόσεις.

Στις βελτιωμένες κυκλοφοριακές επιδόσεις της S.D. πιθανότατα θα βοηθήσουν οι αναμενόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού, στο κοινό του οποίου η εφημερίδα έχει μεγαλύτερη αποδοχή μεταξύ των μη συλλογικών αθλητικών εντύπων, ενώ αντίθετα υστερεί σε αναλογία κυκλοφοριακά όταν η αθλητική επικαιρότητα είναι «πράσινη» ή «κιτρινόμαυρη».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου