Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

... όλα του ειδικού φόρου τηλεόρασης δύσκολα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ένα «λάθος» για τον Ειδικό Φόρο,
κατήργησε τελικά την άμεση είσπραξή του!

Η προχειρότητα και η απουσία ειδικών γνώσεων από τα αρμόδια στελέχη που συνέταξαν και μετέφρασαν τη συμφωνία με τους δανειστές τίναξε στον αέρα τον διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης να εισπράξει άμεσα τον Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης.

Το σχέδιο νομοσχεδίου στην αρχική του μορφή στο κεφάλαιο των φόρων, στο σημείο 6 προέβλεπε την κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του νόμου 2328/1995, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 58 του νόμου 4331/2015.


Το εν λόγω άρθρο ωστόσο εκτός από την πρόβλεψη Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης αναφερόταν και στην είσπραξη αγγελιοσήμου!

Επιπλέον το άρθρο 58 αναφέρεται στο νόμο 4279 του 2014 που προέβλεπε την απευθείας πληρωμή των διαφημιστικών τιμολογίων από τα Μέσα χωρίς τη μεσολάβηση των διαφημιστικών εταιρειών.

Για το μπέρδεμα και τη θολή διάταξη που αναστάτωνε την τηλεοπτική αγορά χωρίς λόγο, παρενέβη και ο πρόεδρος της Ένωσης διαφημιστικών εταιρειών Μ. Παπαπολύζος ο οποίος έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά. Σημείωνε πως προφανώς έγινε λάθος και στην ουσία η κυβέρνηση καταργούσε τις διαφημιστικές εταιρείες στην είσπραξη του Ειδικού Φόρου και όχι την αναστολή καταβολής του.

Μετά από τις τόσες πολλές αντιδράσεις για το λάθος, ενημερώθηκε το γραφείο του Μ. Σαγιά, ο οποίος επιμελήθηκε το νομοσχεδίου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών έκανε την εμφάνισή του το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Στο νόμο που ψηφίστηκε δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον Ειδικό Φόρο! Το καθεστώς παραμένει το ίδιο και φυσικά δεν υλοποιείται η πρόθεση που αναφερόταν στην εισηγητική έκθεση για άμεση καταβολή του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου