Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ποιοι δεν θέλουν το Έψιλον να πάει στον Σαββίδη;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στις 8 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται
η εξαγορά του «Εψιλον» από τον Σαββίδη


Προσπάθεια του παλιού συστήματος να πείσει τον Βρυώνη να την μπλοκάρει, ενώ έχει εισπράξει το 60% των χρημάτων και οι μετοχές είναι ενεχυριασμένες…

Η 8η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που θα ολοκληρωθεί το deal Σαββίδη – Βρυώνη για την εξαγορά του «Εψιλον»… Και από την επομένη θα τοποθετηθεί το νέο ΔΣ που θα οδηγήσει το σταθμό στη νέα του εποχή η οποία – επισήμως, ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2018.

Ωστόσο οι ημέρες μέχρι την 8η Νοεμβρίου – σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αναμένεται να κυλήσουν ανέφελα… Αφού η κατάσταση εντός του σταθμού είναι αρκετά τεταμένη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Στελέχη του καναλιού (μπροστά και πίσω από τις κάμερες ή με διπλές ιδιότητες) που επηρεάζουν τον Φίλιππο Βρυώνη, προσπαθούν να τον πείσουν να ακυρώσει τη συμφωνία με τον ομογενή επιχειρηματία και να μπλοκάρει τις διαδικασίες μεταβίβασης που είναι σε εξέλιξη!

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να συμβεί όπως εξηγούμε στη συνέχεια.

Τα συγκεκριμένα στελέχη λοιπόν, καθημερινά δημιουργούν δεκάδες προβλήματα στους συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη που προετοιμάζουν τη νεα εποχή… Ενώ ταυτόχρονα προκαλούν αδικαιολόγητες ανατροπές στο πρόγραμμα του σταθμού… βάζοντας εμπόδια ή άλλα προσκόμματα σε παρουσιαστές και δημοσιογράφους, με στόχο τη δημιουργία εντάσεων.

Με λίγα λόγια το παλιό σύστημα προσπαθεί με νύχια και με δόντια, εκτός από το να πείσει τον Βρυώνη να μπλοκάρει τη διαδικασία μεταβίβασης του καναλιού, επιθυμεί ταυτόχρονα να συνεχίσει να ασκεί διοίκηση… Κάτι που ξέκοψε ο νέος οικονομικός διευθυντής Δημήτρης Δημαρέλης.

Κάπως έτσι λοιπόν αναμένεται να κυλήσουν οι ημέρες μέχρι την 8η Νοεμβρίου!

Διότι κατά τα άλλα η συμφωνία εξαγοράς του «Εψιλον» από τον Ιβάν Σαββίδη – κι αυτό είναι το σημαντικό, είναι «κλειδωμένη»… Μιας και ο Βρυώνης έχει ήδη εισπράξει το 60% των χρημάτων, ενώ οι μετοχές του σταθμού είναι ενεχυριασμένες στην εταιρία «Dimera» συμφερόντων Σαββίδη.

Εν κατακλείδι ο ομογενής επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει το deal… Και το μόνο που μπορεί να κάνει ο Βρυώνης βάσει των συμφωνιών που υπάρχουν μεταξύ των δυο πλευρών, σε αυτή τη φάση, χωρίς όμως να μπορεί να ανατρέψει τη συμφωνία είναι να επιβάλλει ενα δεύτερο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι η ελεγκτική εταιρία βρήκε «μαύρη» τρύπα περίπου 2 εκ. ευρώ!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου