Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ικανοποίηση
Σαββίδη για το "Εθνος"

Ικανοποίηση του Ιβάν Σαββίδη για τη γρήγορη επανέκδοση του «Έθνους» από την 24Media του Δημήτρη Μάρη. Ο επιχειρηματίας, υποσχόμενος μπόνους 10.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο στην επίσκεψή του στα γραφεία της εφημερίδας, έθεσε στόχο την πρώτη θέση.
---
«Η ιστορία 
του ελληνικού
ποδοσφαίρου» ξεκινάει απόψε στη Nova

Μια μεγάλη συμπαραγωγή, αφιερωμένη στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έρχεται με την υπογραφή της Nova και τη συνδρομή της ΕΡΤ. Από σήμερα όλοι οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο NovasportsStories HD τη μεγάλη συμπαραγωγή «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου». Η ΕΡΤ διέθεσε υλικό από το αρχείο της.
---
Πρόταση για
Συμβούλιο Τύπου και Internet

Τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Τύπου και Internet, προτείνει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, χωρίς να υπάρξουν άλλες τοποθετήσεις ή αντιδράσεις. «Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει επί του περιεχομένου. Αρμόδια όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά είναι η ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ, η οποία είναι προϊόν κοινοβουλευτικής συναίνεσης και πρέπει να διατηρεί έναν βαθμό ανεξαρτησίας», είπε ο Λ. Κρέτσος και συνέχισε: «Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αντίστοιχους θεσμούς και ρυθμίσεις, δηλαδή ένα αντίστοιχο ΕΣΡ, έναν Συνήγορο, αν θέλετε, του Πολίτη για το διαδίκτυο και βέβαια και για τον Τύπο. Υπάρχουν πρωτοσέλιδα τα οποία πράγματι προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προάγουν τον σεξισμό και προτρέπουν τον κόσμο σε βία». Συμβούλιο για τον Τύπο λειτουργεί στη Μ. Βρετανία και δέχεται σκληρή κριτική.
---
Χωρίς συμφωνία
για τα reality games

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών και των μελών του ΕΣΡ για τη θέσπιση κανόνων στα reality games όπου υπάρχει εγκλεισμός προσώπων. Η Αρχή επιδιώκει τη διαβούλευση και τη συνεννόηση με τους σταθμούς, πριν υπεισέλθει στον έλεγχο των παιχνιδιών, ώστε να μην υπάρχει παραβίαση της τηλεοπτικής νομοθεσίας.
---
Η ΕΡΤ με αξιώσεις
στον ανταγωνισμό της πρωινής ζώνης

"Πρώτη είδηση", με δημοσιογραφική επάρκεια, ευέλικτη σκηνοθεσία, ταχείς ρυθμούς, γρήγορη εναλλαγή θεμάτων, ισορροπημένη πληροφόρηση.

Οι δύο παρουσιαστές, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Μαίρη Πολλάλη, οικείοι, δίνουν την πρώτη είδηση στην κοινωνία, που ξυπνάει με τα καθημερινά της προβλήματα στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Μια άλλη πρωινή ενημέρωση που μπαίνει με αξιώσεις στον ανταγωνισμό και δείχνει πως θα πετύχει…
---
Άκαρπη η πρώτη
συνάντηση ΕΡΤ-ΑΕΠΙ

Δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ της κρατικής επιτρόπου Μαρίας Βλάχου και της διοίκησης της ΕΡΤ για την υπόθεση της ΑΕΠΙ. Η συνάντηση που έγινε εντός του Ραδιομεγάρου ήταν χωρίς αποτέλεσμα, με την ΕΡΤ να αρνείται να προχωρήσει σε τριετή συμφωνία, με δεδομένες τις απώλειες της ΑΕΠΙ σε ξένο ρεπερτόριο. Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, ενώ εκκρεμεί και η υπογραφή σύμβασης με την Αυτοδιαχείριση, με την οποία συνεργάζονται φορείς δικαιωμάτων του εξωτερικού που ήταν μέχρι πρότινος στην ΑΕΠΙ και έλληνες δημιουργοί.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου