Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Εκδότες - ΕΔΟΕΑΠ: "Φόρο στον τζίρο εσείς; Απολύσεις εμείς..."

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"... θα πάμε στα ελληνικά
και ευρωπαϊκά δικαστήρια"


Την αντίθεσή τους προς το νέο φόρο επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων που προωθείται με δικαιολογία την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ εκφράζουν οι εκδότες Μαρινάκης, Αναστασιάδης, Φιλιππόπουλος και Αλαφούζος.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι κάνουν τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι με έναν νέο, μη αναλογικό και ανταποδοτικό φόρο θα λυθεί το πρόβλημα.

Υπογραμμίζεται ότι για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου τους θα οδηγήσει στην βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους.

Τέλος, τονίζεται ότι οι λιγοστές επιχειρήσεις του κλάδου που πλήρωναν τους φόρους και τις εισφορές και ήταν εντάξει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους βίωσαν όμως και τα αποτελέσματα του αθέμιτου ανταγωνισμού που κράτησε πολλά χρόνια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο έντυπος τύπος στην Ελλάδα έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κρίση. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά βρίσκονται παγκοσμίως σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η ελληνική οικονομική κρίση έχει πλήξει τα μέσα περαιτέρω λόγω της δραματικής μείωσης της διαφήμισης.
Οι λιγοστές επιχειρήσεις του κλάδου που πλήρωναν τους φόρους και τις εισφορές και ήταν εντάξει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους βίωσαν όμως και τα αποτελέσματα του αθέμιτου ανταγωνισμού που κράτησε πολλά χρόνια. Διότι κλήθηκαν να ανταγωνισθούν επιχειρήσεις που αθετούσαν συστηματικά και χωρίς συνέπειες όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις.
Η κρίση του κλάδου και τα τεράστια λάθη του παρελθόντος έχουν φέρει το ασφαλιστικό του ταμείο σε αδιέξοδο. Η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. Κάνουν όμως τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι με έναν νέο, μη αναλογικό και ανταποδοτικό φόρο θα λυθεί το πρόβλημα.
Για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου τους θα οδηγήσει στην βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους. Οι εταιρείες που έμειναν όρθιες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, τελεία και παύλα. Όσο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, θα μειώσει δραματικά το πολύ μικρό ποσοστό που τους απομένει από την διαφημιστική δαπάνη η οποία πηγαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις μεγάλες ξένες εταιρείες.
Είναι πραγματικά εξωφρενικό να κληθούν λίγες βιώσιμες και υγιείς επιχειρήσεις να αναλάβουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί και επίσης δεν αντέχουν να σηκώσουν. Σεβόμαστε τους εργαζομένους μας, μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους γιατί είναι και δικές μας και δεν επιθυμούμε να χαθούν θέσεις εργασίας από ένα νέο, απροσδόκητο και εντελώς παράλογο φόρο. Θα προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις μας.
Οι εκδοτικές επιχειρήσεις:
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Α.Ε.
ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.»
---
*

3 σχόλια:

 1. Αναμένεται η καταλυτική παρέμβαση του προέδρου της ΕΤΗΠΤΑ κ. Γεωργίου Μυλωνά προκειμένου να επιλυθεί άλλο ένα πρόβλημα που προέκυψε από την αδιαλλαξία και την εν γένει ανεπάρκεια των υπόλοιπων εμπλεκομένων μερών στα ΜΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, ο ανεγκεφαλος θα τα βαλει με τους εγκεφαλους. Φευ!

   Διαγραφή
  2. Ανεγκέφαλος είναι και φαίνεται. Φαντάσου ότι τον προσέλαβαν ως γραφίστα αλλά αυτός κάνει τον διανομέα........... Από την άλλη όμως σε μια χώρα με δέκα εκ. πολίτες, η ανώτερη κυκλοφορία κυριακάτικων εφημερίδων είναι διακόσιες χιλιάδες. Αυτή η τεράστια επιτυχία οφείλεται, σίγουρα, σε εγκέφαλους.

   Διαγραφή