Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Κανονικά το "πόθεν έσχες"
στις 21 Οκτωβρίου
για τους δημοσιογράφους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες» για όλους τους δημοσιογράφους και τη λήξη της προθεσμίας στις 21 Οκτωβρίου 2017.

Επίσης, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες», ότι με την υπ’ αριθμ. 2649/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι: «Ως προς το σύνολο των υπόχρεων σε υποβολή Δ.Π.Κ. (Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης) η επιβαλλόμενη υποχρέωση να συμπεριληφθούν στη Δ.Π.Κ., ποσά σε μετρητά που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και φυλάσσονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων, καθώς και κινητά περιουσιακά στοιχεία, των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, αντίκειται στα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1 και 9Α του Συντάγματος, καθώς και στην αρχή της αναλογικότητας» .
---

Νέα αποχώρηση από τον ΣΚΑΪ

Νέα αποχώρηση «βόμβα» στο Φάληρο καθώς όπως αναφέρουν πηγές, το πρωί της Τρίτης τέθηκε εκτός ΣΚΑΪ η Μάγδα Τσέγκου.

Η γνωστή παρουσιάστρια, μετά την αποχώρησή της από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ενημερώθηκε πως αποτελεί παρελθόν από το κανάλι ύστερα από πέντε χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι δυο πλευρές τερμάτισαν την συνεργασία τους καθώς δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για την συνέχισή της.
---
Συνέχεια αποχωρήσεων από τον ΣΚΑΪ

Παρελθόν αποτελεί για τον ΣΚΑΪ ο επί 11 χρόνια αστυνομικός ρεπόρτερ του καναλιού Δημήτρης Καραστεφανής, ο οποίος επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook το τέλος της συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Λένε πως όταν κλείνει ένας κύκλος κάποιος άλλος ανοίγει ….όχι δεν πιστεύω πως ισχύει, τουλάχιστον για μένα αυτή η άποψη …πιστεύω πως δεν κλείνει ο κύκλος, παρά μόνο διευρύνεται….Κάπως έτσι λοιπόν νιώθω μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στον ΣΚΑΙ ..Θεωρώ πως όσο αθόρυβα άνοιξα την πόρτα του ΣΚΑΙ τον Γενάρη του 2007 ,έτσι αθόρυβα θα την κλείσω …Πήρα πολλά ,όμως έδωσα κι εγώ ,πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό …Εμαθα περισσότερα από όσα γνώριζα ,περνώντας αυτό το κατώφλι…..Εβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην τεράστια τότε προσπάθεια ,για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση ,κάτι που συμβαίνει μέχρι τώρα …και ναι ,το χαιρόμουν πραγματικά πολύ …. Θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω έναν προς έναν ,για αυτά τα 11 και κάτι παραπάνω χρόνια στον ΣΚΑΙ …..Καλή συνέχεια σε όλους μας».
---
Πρόστιμο 100.000 ευρώ στο Epsilon

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο στο κανάλι Epsilon για τη μετάδοση ψευδούς είδησης και προσβολής προσωπικότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το typologies.gr, το ΕΣΡ επέβαλε στο κανάλι να πληρώσει 100.000 ευρώ για τη μετάδοση ψευδούς είδησης περί σύλληψης του προέδρου της εταιρείας μετρήσεων Nielsen στην εκπομπή “Αποκαλυπτικά” του Μένιου Φουρθιώτη.

Η εταιρεία είχε προσφύγει στο ΕΣΡ.
---
Το Documento Street σήμερα στο δρόμο σας

Περισσότερα από 50.000 φύλλα του free press, με την υπογραφή της δημοσιογραφικής ομάδας του Documento, θα μοιραστούν σε περισσότερα από 100 σημεία στο μετρό, σε καφέ και σε πλατείες.

Documento Street, κάθε Πέμπτη στο δρόμο σας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου