Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 6/10 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνέλευση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Σήμερα θα συγκληθεί η πρώτη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα ακολουθήσει η τελική στις 13 Οκτωβρίου.
---
Στο στόχαστρο το ΡΙΚ

ΡΙΚ όπως λέμε ΕΡΤ. Με παρόμοια επιχειρηματολογία, πως το 80% του κόστους λειτουργίας του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού της Κύπρου είναι ανελαστικές δαπάνες, συνεχίζεται η μάχη της δημόσιας τηλεόρασης στη Μεγαλόνησο. Η ηγεσία του ΡΙΚ δηλώνει πως έχει «δεμένα τα χέρια» γιατί το 80% του προϋπολογισμού πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις, γι’ αυτό και δεν μπορεί να παράγει πρόγραμμα. Το ίδιο επιχείρημα είχε χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και οδήγησε εντέλει στο λουκέτο από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
---
Υπηρεσίες κομμωτηρίου στην ΕΡΤ

Και οι υπηρεσίες κομμωτηρίου για την ΕΡΤ δόθηκαν σε εξωτερική εταιρεία. Τον διαγωνισμό κέρδισε μεγάλο κομμωτήριο της Αγίας Παρασκευής, που θα στέλνει τέσσερις κομμώτριες έναντι 9.250 ευρώ τον μήνα! Αν η ΕΡΤ προσλάμβανε μόνιμες κομμώτριες, το κόστος ίσως και να ήταν το μισό…
---
Σταμάτησε ο Γ. Δελαστίκ από το “Εθνος”

Τέλος η πολιτική αρθρογραφία του Γιώργου Δελαστίκ στο «Έθνος». Ο δημοσιογράφος μετά τη συνταξιοδότησή του επέλεξε να μείνει μόνο στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Πριν», στην οποία έχει τη θέση του διευθυντή.
---
Ενημερώνει ο Πεφάνης για το MEGA

Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι ο διευθύνων σύμβουλος του MEGA, Νίκος Πεφάνης, θα ενημερώσει τους εργαζόμενους στο κανάλι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές που θα φτάνουν στο 20%.
---
Newsbomb: Δεχθήκαμε απειλή
από υπουργό της κυβέρνησης

Σε απειλή που δέχθηκε από υπουργό της κυβέρνησης αναφέρεται το site, newsbomb.gr. Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε την Κυριακή και σύμφωνα με την ιστοσελίδα αναφερόταν σε “κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος”. το οποίο “τηλεφώνησε και απείλησε ευθέως ότι θα κλείσει στη φυλακή όλους τους δημοσιογράφους του ιστότοπου”. Η ιστοσελίδα αποφάσισε να αποσύρει το ρεπορτάζ και κάνει λόγο για “μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία”...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου