Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

23 χρόνια «Τυπολογίες»

Ήταν 3 του Οκτώβρη 1993 όταν στις σελίδες της εφημερίδας «Παρόν» δημοσιεύθηκαν τα πρώτα ρεπορτάζ media στις «Τυπολογίες». Ήταν οι μέρες που γεννήθηκε η έννοια «διαπλοκή». Πατέρας της λέξης, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του πριν από τις εκλογές υποστήριξε πως οικονομικά συμφέροντα με επιρροή σε ΜΜΕ απειλούσαν να ρίξουν την κυβέρνησή του. Η έννοια της διαπλοκής στην 23χρονη πορεία βάθυνε το περιεχόμενο και την ουσία της. Όπως και η στήλη των «Τυπολογιών», που επαναπροσδιόρισε το ρεπορτάζ των media. Σε χρόνια που τα διαπλεκόμενα φρόντισαν να εξαφανίσουν από τον Τύπο το παλιό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Οι «Τυπολογίες» κλείνουν φέτος 23 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο «Παρόν» και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν στην έντυπη έκδοση, στην ηλεκτρονική (www.typologies.gr), στο Twitter και το Facebook. Ρεπορτάζ και αποκαλύψεις για τα media…
---
Αλλάζει χέρια ο «Γαύρος»

Νέα εποχή για τον «Γαύρο». Η εφημερίδα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, άλλαξε χέρια και ξαναρχίζει από την αρχή. Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν, με τη συνδρομή του πρακτορείου Άργος, στο οποίο θα παραμείνει η εφημερίδα, ενώ ρυθμίστηκαν και οι οφειλές προς τα Ταμεία. Θα προστεθούν νέοι συνεργάτες, όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Μανώλης Γαβαθιώτης, ο Χρήστος Φερεντίνος, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Μηνάς Τσαμόπουλος, ενώ από τη Δευτέρα αλλάζει σχήμα η εφημερίδα και ετοιμάζεται και κυριακάτικο φύλλο.
---
Συνεχίζουν Sport24 και Euroleague

Για άλλα δύο χρόνια θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Euroleague το sport24.gr.
---
Επικύρωση της απόφασης
για την παραίτηση Μυλόπουλου

Επικύρωσε και γραπτώς το ΔΣ της ΕΡΤ την απόφαση που είχε λάβει τηλεφωνικώς δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, στις 18 Σεπτεμβρίου, για την αποδοχή της παραίτησης του Ιωάννη Μυλόπουλου από τη θέση του προέδρου της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3.
---
Σήμερα η απόφαση
για τη συγχώνευση στο ΣΚΑΪ

Σήμερα στις 11.00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της Τηλεπικοινωνιακές και Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΑΕ, με θέμα την απορρόφησή της από την Ειδήσεις Ντοτ Κομ. Με την απόφαση αυτή η ραδιοφωνική δραστηριότητα του ΣΚΑΪ 100,3 θα περιέλθει στην εταιρεία που ελέγχει την τηλεόραση.
---
Ο Τσίμας αναλαμβάνει τη Huff Post

Ο Παύλος Τσίμας αναμένεται να αναλάβει τη θέση του διευθυντή στη Huffington Post, την οποία κατείχε η Σοφία Παπαϊωάννου.
---
Αγωγή Αυγενάκη για ρεπορτάζ!

Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης Λ. Αυγενάκης κατά του δημοσιογράφου Μάριου Διονέλλη, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 21.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης ενός έτους. Η αγωγή αυτή αφορά δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο οποίο απλώς περιγραφόταν η «κόντρα» του βουλευτή με το τοπικό ενημερωτικό site candianews.gr.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου