Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 22/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λύση με τροπολογία
για την αποζημίωση των μελών του ΕΣΡ

Το πρόβλημα με την αποζημίωση των μελών του ΕΣΡ που καλούνται να επιστρέψουν τις συντάξεις που λάμβαναν επιλύει κυβερνητική τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με την τροπολογία επεκτείνεται σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές η δυνατότητα καταβολής ειδικής κατ’ αποκοπή μηνιαίας αποζημίωσης στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε θέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς και σε θέσεις στο ΑΣΕΠ, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Κεντρική νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.
---
Μπόνους 36.000 ευρώ το 2006
για τον δημοσιογράφο σύμβουλο της ΝΔ

Υπάλληλος του ΑΠΕ, με απόσπαση στη ΝΔ έλαβε ως μπόνους το 2006, συνολικά έξι μισθούς, ήτοι 36.000 ευρώ. Για την ιστορία ήταν πολύ κοντά στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, τέως προέδρου της ΝΔ, όταν ελήφθη η απόφαση για το λουκέτο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του 2013.
---
Όταν έπαιρνε 10.000 τον μήνα
από την ΕΡΤ, όλα ήταν τέλεια!

ΣΧΟΛΙΟ

Δημοσιογράφος που βρίσκεται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και εργάστηκε στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, είχε προσφέρει, φυσικά τις υπηρεσίες του και στην ΕΡΤ. Για την παρουσίαση μιας εκπομπής στο Α΄εξάμηνο του 2008(1.6.2008-30.6.2008) έλαβε το ποσό των 64.547.04 ευρώ. Το ίδιο ποσό και για το 1ο εξάμηνο του 2009: 64.547,04 ευρώ, αλλιώς 129.094,04 ευρώ στο 12μηνο ή αλλιώς 10.757,84 ευρώ το μήνα. Τώρα, βγαίνει στα social media και επικρίνει τα “χαμηλά ποσοστά” του δελτίου ειδήσεων, λες και η απήχηση της δικής του εκπομπής στην ΕΡΤ (δεν θα μιλήσουμε τώρα για τη ΝΕΡΙΤ) δικαιολογούσαν τα 129 χιλ. ευρώ!

Ας δείξουν αυτοσυγκράτηση οι ανησυχούντες, διότι η λίστα με τα λεφτά, τα μπόνους και τα σκάνδαλα στην ΕΡΤ , είναι ατελείωτη.
---
Εξώδικο προς το ΕΣΡ από το MEGA

Εξώδικο από την Τηλέτυπος στο ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καλεί την Αρχή να συμπράξει από κοινού με την ΕΕΤΤ όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και τη νομολογία στην απαίτηση της Digea να υποβαθμίσει το σήμα του καναλιού. Η εταιρεία πάροχος δικτύου δεν μπορεί να προβαίνει στη μείωση της ποιότητας του σήματος ενός τηλεοπτικού σταθμού, αν δεν έχει εξασφαλίσει τη σχετική σύμπραξη του ΕΣΡ. Αυτό ορίζεται στην 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
---
Μπόνους και προμήθεια
επίγειων πομπών σε ΝΕΡΙΤ και ΕΡΤ

Εμπλεκόμενος με την υπόθεση των πομπών την εποχή της ΝΕΡΙΤ, έλαβε μπόνους 4.280 ευρώ +1.332 ευρώ, ως μέλος επιτροπής, το 2006. Σύνολο: 5.612 ευρώ Τώρα, αν και εμπλέκεται στην υπόθεση του (τουλάχιστον) προβληματικού διαγωνισμού προμήθειας των ψηφιακών πομπών, γίνεται προσπάθεια, εντός ΕΡΤ, να πέσει στα μαλακά, παρά τα αποδεικτικά στοιχεία.

Γιατί, το κρίσιμο είναι η …προμήθεια των πομπών.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα με ορισμένα νέα μέλη του ΕΣΡ δεν είναι ότι θα τους κόψουν τη σύνταξη με βάση τον νέο νόμο (που είχε ψηφιστεί πριν αναλάβουν τη θέση και όφειλαν να το γνωρίζουν), αλλά ότι είναι συνταξιούχοι, και μάλιστα η πλειονότητά τους.
    Αν η σύνταξη, όπως λένε, είναι μεγαλύτερη από τον μισθό που θα πάρουν ως μέλη του ΕΣΡ, τότε ας κάτσουν στη σύνταξη και ας αφήσουν κάποιον ενεργό επαγγελματία να πάρει τη θέση.
    Αν, αντίθετα, θεωρούν ότι είναι τιμητικό να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο σε αυτή τη συγκυρία, τότε.. ας το κάνουν και με μειωμένο εισόδημα. Αλλιώς, μάλλον δεν είναι κατάλληλοι γι’ αυτόν τον ρόλο.
    Γιατί χρειάζεται και ένας βαθμός ανιδιοτέλειας στα δημόσια αξιώματα...
    Δ.Τ. (ΕφΣυν)
    Λεφτά για τους κ.κ. του ΕΣΡ και λοιπούς δημοσίους λειτουργούς, προφανώς και υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή