Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε τέλμα η υπόθεση
της πτώχευσης της «Εξπρές»

Σε τέλμα βρίσκεται η υπόθεση της πτώχευσης της «Εξπρές Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ», καθώς η δίκη για την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά του Γεωργίου και της Αλίντας Καλοφωλιά, για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, τη μη παράδοση των στοιχείων λογιστηρίου στον σύνδικο της πτώχευσης και τη μη κατάθεση ισολογισμών, αναβλήθηκε, για μια ακόμη φορά, για τις 8 Μαρτίου 2018. Και ενώ οι εκδότες της Εξπρές αντιμετωπίζουν τις βαριές αυτές κατηγορίες για την εταιρεία που οδήγησαν σε λουκέτο, η Αλίντα Καλοφωλιά έχει καταθέσει αγωγή κατά του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, επειδή δεν της δόθηκε το εφάπαξ της σύνταξής της.
---
Με τα στοιχεία 11μήνου
η συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις άδειες

Στοιχεία οικονομικής δραστηριότητας του τελευταίου 11μήνου του 2017 θα πρέπει να υποβάλουν, μαζί με τις αιτήσεις τους, οι υφιστάμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα προσέλθουν στη διαδικασία αδειοδότησης της 11ης Ιανουαρίου 2018.
---
Κενά και στη ραδιοφωνική μέτρηση

Νέα δεδομένα και στη ραδιοφωνική μέτρηση. Η Focus-Bari ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο τη σύμβασή της με την ΕΙΙΡΑ και υποχρεούται να αναβαθμίσει την έρευνα ακροαματικότητας. Η σύμβαση πήρε παράταση για έναν χρόνο, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στον ειδικό σύμβουλο να συντάξει και να αναβαθμίσει τις υφιστάμενες προδιαγραφές ποιότητας της έρευνας, με πρωταρχικό στόχο να ενταχθούν στη μέτρηση τα κινητά τηλέφωνα. Η σχετική προκήρυξη για τα κινητά τηλέφωνα που θα ενταχθούν στη μέτρηση θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018.
---
Δεν ενημερώνουν το ΕΣΡ
για τις μετρήσεις σε TV-Ραδιόφωνο

Το σημαντικό στοιχείο πάντως είναι πως τόσο η μέτρηση τηλεθέασης όσο και η μέτρηση ακροαματικότητας και ο έλεγχος πιστοποίησης αποτελούν εσωτερική υπόθεση των δυνάμεων της αγοράς, χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην αρμόδια Αρχή, που είναι το ΕΣΡ. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνήθηκαν να δώσουν την αρμοδιότητα στην ανεξάρτητη αρχή, προκειμένου αυτή να έχει λόγο επί των πορισμάτων αξιοπιστίας των ερευνών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιστοποιηθούν και από το κράτος τα αποτελέσματα της τηλεθέασης και ακρόασης, με την οποία γίνεται η διανομή των χρημάτων της διαφήμισης. Μάλιστα, ως και σήμερα δεν υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΣΡ επί των αποτελεσμάτων των ερευνών αξιοπιστίας των δύο μετρήσεων.
---
Προς το παρόν,
χωρίς αλλαγές, το Epsilon TV

Xωρίς μεγάλες ανατροπές θα προχωρήσει το πρόγραμμα του Epsilon. Οι αλλαγές στη φιλοσοφία του προγράμματος, που σχεδιάζονταν για την αρχή του 2018, μετατίθενται για το καλοκαίρι, καθώς τα νούμερα των εκπομπών είναι πολύ υψηλά για να κοπούν. Ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει η ενίσχυση του προγράμματος με ταινίες και σειρές.
---
Διαψεύδουν από
το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δημοσιεύματα…

Τελείως ανυπόστατες και αστείες χαρακτηρίζουν από το περιβάλλον του «Πρώτου Θέματος» τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποχώρηση του Θέμου Αναστασιάδη και του Τάσου Καραμήτσου από την εφημερίδα και την αναζήτηση συνεργασιών σε άλλα συγκροτήματα. Διαψεύδουν από το Μαρούσι τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε σάιτ και αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητα των δημοσιευμάτων...
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου