Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε οικονομική ασφυξία καναλάρχης

…εν όψει της αδειοδότησης

Σε οικονομική ασφυξία βρίσκεται ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, λίγες μόνο ημέρες πριν την εκπνοή της ημερομηνίας για την κατάθεση φακέλων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και φυσικά το ερώτημα είναι κατά πόσο τον επηρεάζει εν όψει της διαδικασίας; Η απάντηση σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, είναι χαρακτηριστική, «Ευτυχώς που το τίμημα έχει σπάσει σε δέκα δόσεις» για να συμπληρώσει πρόσωπο που συνομιλεί καθημερινά μαζί του, «Πάντως τα 3,5 για την πρώτη δόση θα τα βρει»!

Είναι ξεκάθαρο από την απάντηση, αλλά και από το ρεπορτάζ ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης έχει μπροστά του μεγάλες φουρτούνες… και η αβεβαιότητα για το μέλλον του σταθμού είναι τεράστια!
---
Εκκαθαρίσεις
στο πολιτικό των ΝΕΩΝ

Εκκαθαρίσεις φέρνει η νέα χρονιά στο πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μετά και τη διακοπή της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Λάμψια. Ορισμένες επιλογές του τελευταίου ως διευθυντή και συγκεκριμένα προσώπων που κλήθηκαν να ενισχύσουν το ρεπορτάζ δεν αναμένεται να μακροημερεύουν… Ενώ θα ακολουθήσουν ανακατατάξεις και τοποθετήσεις που θα είναι επιλογές της νέας διεύθυνσης υπό τον Γιώργο Μαντέλα.
---
Κερδοφόρο και με
μηδενικό δανεισμό το Epsilon TV

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Epsilon TV. Η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, (η πρώην εταιρεία του ΚΚΕ που πέρασε στον Φίλιππο Βρυώνη και από εκείνον στον Ιβάν Σαββίδη), αύξησε τον κύκλο εργασιών κατά 55,%, πήγε στα 15.134.736 ευρώ το 2016, από 9.740.030 ευρώ. Η εταιρεία είχε κέρδη προ φόρων ύψους 941.942 ευρώ, αύξηση 13,09% σε σχέση με το 2015, που ήταν 832.907 ευρώ. Το σύνολο των ίδιων κεφαλαίων αυξήθηκε στα 5,44 εκατ. ευρώ, λόγω της θετικής πορείας της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Το 2014 τα ίδια κεφάλαια ήταν κάτω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ο δανεισμός είναι μηδενικός και το σύνολο των υποχρεώσεων φτάνει στα 7,62 εκατ. ευρώ. Στην εταιρεία έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1.160.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν λογιστικοποιηθεί 385.000 ευρώ.
---
Star… συγχώνευση

Η Νέα Τηλεόραση ΑΕ απορροφάει την Λυσιθέα ΑΕ

Συγχώνευση στον Όμιλο της Star Investments, εν όψει της διαδικασίας αδειοδότησης από το ΕΣΡ. Η Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια του Star Channel, οδεύει σε συγχώνευση με την εταιρεία Λυσιθέα ΑΕ. Η NTV ΑE θα απορροφήσει τη Λυσιθέα ΑΕ, με αποτέλεσμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης κατά 6.990.315,68 ευρώ. Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της ΝTV ΑΕ θα ανέρχεται σε 26.550.955 ευρώ.

Η προς απορρόφηση Λυσιθέα τηλεοπτικές επιχειρήσεις ΑΕ, με καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο 7 εκατ. ευρώ, έχει ως βασικό αντικείμενο τη λειτουργία και εκμετάλλευση τηλεοπτικού σταθμού, την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, την παραγωγή λεκτικού και οπτικοακουστικού περιεχομένου.
---
Θέλει ξανά κανάλι o Φ. Βρυώνης…

Κανονικά θα προχωρήσει στη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας εθνικής εμβέλειας ο Φίλιππος Βρυώνης. Στο συμβόλαιο πώλησης του Epsilon δεν υπήρχε ρήτρα για τη μη ενεργοποίηση, εκ νέου, του πρώην ιδιοκτήτη του σταθμού στην τηλεοπτική αγορά. Με τα χρήματα της μεταβίβασης ο Φίλιππος Βρυώνης μπορεί να διεκδικήσει μια εκ των επτά αδειών εθνικής εμβέλειας που προκήρυξε το ΕΣΡ.
---
Ανάθεση στην TAF

Στην εταιρεία TAF SPORTS MARKETING SA ανέθεσε η ΕΡΤ τη χρήση και λειτουργία εξοπλισμού και τη χρησιμοποίηση εξειδικευμένου προσωπικού για την παραγωγή και προβολή γραφικών (virtual augmented graphics/reality, infographics κ.λπ.) για τις ανάγκες παραγωγής των δελτίων ειδήσεων, για τρεις μήνες, ως τον Μάρτιο του 2018, έναντι ποσού 13.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
---
Τυπολογίες/Enimerosi24
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου