Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΕΤΗΠΤΑ - το αδιέξοδο και οι αμετανόητοι "εμπνευστές" του...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο φαύλος κύκλος
του παραλογισμού και της ανοησίας
Παραιτημένος του "Ενωτικού Συνδυασμού"
Διαβάσαμε στο φίλα προσκείμενο σάιτ στον Ενωτικό Συνδυασμό, "Τεχνικός Τύπου", κείμενο με τίτλο: “Η ΕΤΗΠΤΑ υπό διάλυση. Πότε θα κλείσει ο φαύλος κύκλος;” Ο συντάκτης αναφέρεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις τις οποίες κάποιοι έβαλαν πάνω από το συμφέρον του σωματείου. Ετσι, λοιπόν, οι εκθέσεις της Ε.Ε. οι οποίες κάνουν λόγο για αντικαταστατικές ενέργειες του τ. προέδρου και του τ. γ.γ. της ΕΤΗΠΤΑ δεν μπορεί παρά να είναι προσωπική αντιπαράθεση. Ηρθε και η πρόταση των μελών της "Ανασυγκρότησης" για οικονομικό έλεγχο στην Ενωση από ορκωτούς λογιστές οπότε αυτό κι αν ήταν προσωπική αντιπαράθεση, πάνω από το συμφέρον ποιών άραγε; Ετσι, λοιπόν, για να δώσουν ένα τέλος στις προσωπικές αντιπαραθέσεις αποφάσισαν πρόεδρος και γ.γ. να παραιτηθούν σε έκτακτο Δ.Σ. στις 05/03/2018...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ "ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ"
"Συνάδελφοι,Με την παρούσα είμαστε υποχρεωμένοι, παρά το γεγονός ότι απομένει ένα (1) έτος μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας για την οποία εκλεχτήκαμε ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης, να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από το Διοικητικό Συμβούλιο, διότι τέθηκαν ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και νομιμότητας για τα οποία ένας συνδικαλιστής απολογείται μόνο στο εκλογικό σώμα που τον εξέλεξε."
1. Πρόεδρος και Γεν. γραμματέας αποφάσισαν να παραιτηθούν.

2. Ένιωσαν, βέβαια, την ανάγκη ότι πρέπει να απολογηθούν. Πού να απολογηθούν: Μα στους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι τους βλέπουν και τους ακούν μια φορά κάθε δύο χρόνια. Να τους πληροφορήσουμε ότι μπορούν, κάπως πιο δύσκολα, να απολογηθούν και σε ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους ή και στη Δικαιοσύνη. Άλλωστε άλλο μέλος του συγκεκριμένου συνδυασμού, με πολλή δόση ειρωνείας, εξέφρασε σε Δ.Σ. την επιθυμία να γνωρίσει "τα παιδιά του ΣΔΟΕ". Να τον πληροφορήσουμε ότι το συγκεκριμένο Σώμα μόλις γνωρίσει τον ίδιο και τους “στενούς” του συνεργάτες δεν θα μείνουν στην Ενωση ούτε οι καρέκλες που τόσο πολύ ποθούν για να κάθονται.

Όσο για τους ψηφοφόρους τους, τους “τίμησαν” με την παραίτησή τους, αλλά δικαιώθηκαν και χάρηκαν με το διορισμό τους από το δικαστήριο. Δείκτης νοημοσύνης και αξιοπρέπεια σε υπέρτατο βαθμό.

3. Ποιός τους εμπόδιζε να ψηφίσουν ή όχι την πρόταση της "Ανασυγκρότησης" για οικονομικό έλεγχο; Πλειοψηφία είχανε. Το βάρος της ηθικής τους θα μας έδειχναν.

4. Ποιός τους εμπόδιζε να απολογηθούν χωρίς να παραιτηθούν, για να συνεχίσουν το έργο τους; Όπως ακριβώς ακριβώς αυτό αποτυπώνεται σε αυτοκριτικό κείμενο του "Τεχνικού Τύπου" το οποίο δημοσιεύθηκε στις 20/02/2018 με τίτλο: "Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απόφαση να δράσεις". Εκεί ο συντάκτης, τ. μέλος του Δ.Σ. μας ενημερώνει ότι: "... πολλά χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου μας, παραμένουν στις καλένδες." Και καταλήγει:: "Είναι καιρός να παρθούν σοβαρές αποφάσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απόφαση να δράσεις. Δε χρειάζεται πια να ακούσεις καμία δικαιολογία. Εξώδικα, μηνύσεις, αγωγές, κινητοποιήσεις. Τότε θα καταλάβουν ότι η ανοχή στην αυθαιρεσία και την αδιαφορία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων έχει τα όρια της".

Εννέα φορές ΤΙΠΟΤΑ, σε αντίστοιχα θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ενωσης, έχει γράψει ο τ. σύμβουλος. Οταν αναφέρονται σε σοβαρές αποφάσεις και άμεσα μέτρα εννοούν την παραίτηση; Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Το κείμενο της παραίτησης του Ενωτικού Συνδυασμού καταλήγει:
“Ζητούμε από το Δ.Σ. να προχωρήσει στη διενέργεια αρχαιρεσιών το συντομότερο δυνατόν, αφού στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και τις λύσεις μπορεί να τις δώσει μόνο το εκλογικό σώμα με τη δύναμη της ψήφου του. Με την υπεύθυνη αυτή στάση μας συμφωνούν και οι υπογράφοντες μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό μας, «ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ» οι οποίοι, επίσης δια της παρούσης, υποβάλουν την παραίτησή τους από μέλη του Δ.Σ. του συνδυασμού, καθώς και οι υπογράφοντες αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό μας, τα οποία δηλώνουν εγγράφως με την παρούσα, ότι δεν θα μας αντικαταστήσουν ως μέλη του Δ.Σ. Μετά την εξέλιξη αυτή, θα οριστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών προσωρινή διοίκηση η οποία θα προχωρήσει στη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την διενέργεια εκλογών”.
Οσοι επικαλούνται ότι θίγονται σε θέματα, ηθικής, διαφάνειας και νομιμότητας προκαλούν από μόνοι τους τον οικονομικό έλεγχο για να αποδείξουν την καθαρότητά τους και δεν παραιτούνται. Το ότι φτάσανε στο σημείο να ζητήσουν έγγραφη δήλωση και από τα αναπληρωματικά μέλη του Ενωτικού Συνδυασμού ότι δεν θα τους αντικαταστήσουν στο Δ.Σ. της Ενωσης δείχνει ότι κύριο μέλημά τους ήταν να μείνει η Ενωση χωρίς διοίκηση. Καταγράφει, επίσης, το επίπεδο της αξιοπρέπειας και αυτών που απαίτησαν τις συγκεκριμένες δηλώσεις και όσων τις υπέγραψαν. Το ίδιο ισχύει και γι αυτούς οι οποίοι υπέγραψαν κείμενο, όπου κατηγορούν τα μέλη της Ε.Ε. ότι έκαναν αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Ντροπή, τίποτα άλλο. Υπογραφές για παραιτήσεις εξ αποστάσεως ή “τηλεφωνικές” , υπογραφές για την αίτηση  διορισμού διοίκησης, μέχρι και από 355 χιλιόμετρα μακριά. Ή είσαι πιστός ή δεν είσαι.

Ενας, από τα τακτικά μέλη, ο μοναδικός με δυό δράμια μυαλό, δεν τους ακολούθησε. Προς τιμή του. Στη δημοκρατία τη γνωστή, όχι τη δική τους, τις λύσεις σε ανάλογες περιπτώσεις τις δίνουν τα διάφορα θεσμικά όργανα και ΟΧΙ το εκλογικό σώμα.

Θίχτηκαν οι φεουδάρχες και οι πιστοί ακολούθησαν αδιαμαρτύρητα. Το φέουδο επιβεβαιώθηκε και στο Δ.Σ. της προσωρινά διορισμένης διοίκησης όπου ο διορισμένος πρόεδρος είπε επανειλημμένα: Πρόεδρος: "εγώ προσωπικά και ο γραμματέας που έχουμε πάρει την εντολή..."

Επειδή, λοιπόν, ο παραλογισμός και η ανοησία δεν έχουν όριο να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΕΤΗΠΤΑ έμεινε ακέφαλη ύστερα από τις παραιτήσεις του "Ενωτικού Συνδυασμού" και τις δηλώσεις περί "πίστης και μη αντικατάστασης" και όχι από την παρέμβαση της "Ανασυγκρότησης", όπως γράφει ο γνωστός - άγνωστος στον Τ.Τ.

Τη μία μέρα παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας, και την άλλη υπέβαλαν αίτηση για το διορισμό τους... Αλήθεια, με την προσωρινή διαταγή για το διορισμό τους, οι λόγοι της παραίτησης έπαψαν να ισχύουν; Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε και η Δικαστής, η οποία ακύρωσε την προσωρινή διαταγή. Μάλλον ίωση ήταν -η ευθιξία- έκανε τον κύκλο της και ...πέρασε.

Ο νομικός, ο οποίος εκπροσώπησε την "Ανασυγκρότηση", ενημέρωσε ότι ακυρώθηκε η προσωρινή διαταγή, επειδή έδινε αυξημένες αρμοδιότητες στη διοίκηση, οι οποίες δεν προβλέπονται από το Νόμο. Τις υπόλοιπες φθηνές έως και αχαρακτήριστες δικαιολογίες κρατήστε τις για ιδία χρήση, όταν συγκαλείται η ομάδα των δύο, γιατί οι υπόλοιποι απλά ακούτε και λέτε "ναι σε όλα".

Τελικά, το πιο δύσκολο είναι να έχεις το ήθος και το σθένος να αναλαμβάνεις τις ευθύνες των πράξεών σου.

Για όσους γνωρίζουν, η “φωτογραφία στο χέρι” καθορίζει τις τύχες των οικογενειών μας. Δυστυχώς.

---
*

7 σχόλια:

  1. Μα τώρα κι εσείς ασχολείστε με το Μάκη. Αφού ξέρετε ότι τον είχανε του κλώτσου και του μπάτσου στην ομάδα κι όλο προσπαθούσε κάπου να κολήσει. Αφήστε τον άνθρωπο, παιδεύεται με τα προβλήματά του και γράφει εκεί γιά να εκτονωθεί λίγο.
    Ασχοληθείτε με τα σοβαρά ζητήματα, αυτοί ρεζιλεύοναι όλο και πιό πολύ στο χώρο. Δεν βλέπετε την κατάντια του Μυλωνά! Αφού τον χρησιμοποίησαν Γκανάς και Αντωνιάδου τον εγκατέλειψαν και τον χρεώθηκε ο Μπερεδήμας, ο τρίτος ιππότης, να τον κουβαλάει στα πανηγύρια τους. Κι γι αυτόν, τον τρίτο, είδατε τι αποκαλύφθηκε!
    ΑΓΝΟΗΣΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ!
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η "ΠΡΟΕΔΡΙΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολιαστές, να είστε προσεκτικοί όταν βάζετε ονόματα, καιροφυλακτούν εξωδικολάγνοι!

      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Να είσαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά με πολλή τόλμη. Τόση, που θα παραμιλάνε όλοι οι τενεκέδες των ΜΜΕ.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς, ο Μάκης και τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του "Ενωτικού" Συνδυασμού είναι αυτά που αποφασίζουν για τα συμφέροντα των μελών της Ενωσης.

      Διαγραφή
  2. Κάτι ακούγεται για ενεργοποίηση και επιστροφή μελών του ΕΡΓΑΤΗ ΤΥΠΟΥ, που συμμετείχαν παλαιότερα στο ΔΣ. Διεπίστωσαν ενδεχομένως κι αυτοί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει στην ΕΤΗΠΤΑ ο Βλάκας. Ας φροντίσουν να τον απομονώσουν, μήπως καταφέρουν και σώσουν κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό θα είναι κάποιοι "εκλεκτοί" συνάδελφοι οι οποίοι έχουν πρόβλημα προσαρμογής στη νομιμότητα να πάψουν να ασχολούνται με τα κοινά. Εν ολίγοις, να απενεργποιηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός κι αν δεν απενεργοποιηθούν, θα τους απενεργοποιήσει η απόφαση του δικαστηρίου!

      Διαγραφή