Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

«COSCO» - προχωρούν σε νέες απεργίες από τις 6 Ιούνη

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συνέλευση εργαζομένων στις προβλήτες της "Cosco"
Τη συντεταγμένη αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της «COSCO», στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής 1 Ιούνη, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του ΔΣ τους σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ.

Η απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ελήφθη για την ανασύνταξη και την ακόμη καλύτερη οργάνωση του αγώνα έτσι ώστε να συνεχίσουν από καλύτερες θέσεις τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, υπογράμμισε ότι «ήδη μετράμε θετικά αποτελέσματα, με την ενότητά μας σπάσαμε το όργιο τρομοκρατίας της εργοδοσίας, τσακίσαμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και καταφέραμε το σωματείο να πατήσει γερά το πόδι του στους χώρους δουλειάς».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά χαιρετίζοντας το μεγάλο απεργιακό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της «Cosco», τόνισε ότι το ΕΚΠ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία του Πειραιά θα βρίσκονται στο πλευρό τους όποια απόφαση και να πάρουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, προειδοποιώντας την εργοδοσία να μην τολμήσει να αγγίξει τρίχα απεργού γιατί θα του κόψουμε τα χέρια.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, με μια απόφαση - καρμπόν με αυτήν της Πέμπτης και με διαδικασίες «express», το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, επικαλούμενο τον τυπικό όρο της μη αναγγελίας της απεργίας στην εργοδοσία 24 ώρες πριν την κήρυξή της, όπως ορίζουν οι αντιαπεργιακές διατάξεις στους νόμους των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά, μάλιστα, η απόφαση χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο «άμεσα εκτελεστέα», προφανώς για να αυξήσει την πίεση στους απεργούς και να δώσει το άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής να πυκνώσουν την παρουσία τους στις πύλες του ΣΕΜΠΟ.

Οι δυο πανομοιότυπες αποφάσεις της αστικής Δικαιοσύνης μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, με τη δεύτερη να κλιμακώνει τους εκβιασμούς και την επίθεση στους απεργούς και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων της «Cosco» με τον υπουργό Ναυτιλίας, καθιστά την κυβέρνηση άμεσα υπεύθυνη για το χτύπημα της απεργίας και για την παραπέρα υπονόμευση της συλλογικής οργάνωσης και δράσης.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου