Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΤΑ ΝΕΑ.gr, ο Ρουβίκωνας και η δήλωση του θύματος...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εγκατάλειψη...

Εχθές η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκάλυψε ότι ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έπεσε θύμα κλοπής και αμέσως κατέφυγε στο πολύπαθο (από επιθέσεις μολότοφ) αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου για βοήθεια!

Η είδηση όπως είναι φυσικό «έπαιξε» παντού στο Διαδίκτυο και μεταδόθηκε σχεδόν από όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων!

Και το θέμα εδώ, δεν είναι μόνο ότι κάποιοι έλεγαν την πηγή του δημοσιεύματος και κάποιοι άλλοι όχι… Αλλά ότι αν το αναζητούσες στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της Alter Ego, δηλαδή στο Vima.gr, tanea.gr ή στο in.gr το πιθανότερο ήταν να μην το βρεις! Αντίθετα σε άλλα μεγάλα σάιτ το έβρισκες και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, αφού το είχαν σε περίοπτη θέση!

Και το ερώτημα είναι εκεί στη Συγγρού τι κάνουν; Ούτε τις ειδήσεις τους δεν μπορούν να προβάλλουν;

Το φαινόμενο είναι σύνηθες! Αλλά κανείς δεν αντιδρά!
---

«Γι αυτό κάλεσα
την αστυνομία
πληρωμένοι κονδυλοφόροι»...

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για τη διάρρηξη...

Τη δική του εξήγηση για τη ληστεία στο σπίτι του στα Εξάρχεια, αλλά και για την άμεση κλήση στην αστυνομία έδωσε το φερόμενο ως... ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, ειδοποίησε την αστυνομία φοβούμενος ότι πρόκειται για προβοκάτσια από την Ασφάλεια, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν τα δακτυλικά αποτυπώματά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Στο σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων αλλά και σε δεκάδες άλλα ειδησεογραφικά blogs κυκλοφόρησε η "είδηση" πως έγινε "διάρρηξη σε σπίτι ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα και αυτός πήρε την Αστυνομία" Επειδή αυτή η "είδηση" αφορά εμένα, θα διευκρινίσω κάποια πράγματα. Όντως πριν μερικούς μήνες κάποιοι μπούκαραν στο σπίτι μου. Σε αυτήν την "διάρρηξη" παρατήρησα κάποια πράγματα που δεν συνάδουν με μία απλή διάρρηξη από κλεφτρόνια.
1) Η πόρτα δεν είχε κανένα σημάδι παραβίασης, και κλειδιά του σπιτιού μου δεν έχει κανένας άλλος. Βέβαια, έχουν κατασχεθεί δεκάδες φορές για ώρες ή και για μέρες από την Ασφάλεια.
2) Πήραν ένα χρηματικό ποσό αλλά κάποια άλλα χρήματα που ήταν σε εμφανέστατο σημείο δεν τα έκλεψαν.
3) Πήραν προσωπικές μου σημειώσεις αλλά και εσωτερικά κείμενα της ομάδας που περιγράφουν την εσωτερική λειτουργία της.
4) Πήραν προσωπικά μου αντικείμενα μηδενικής αξίας (που όμως είχαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα και dna).
Ερώτηση (?) Τα κλεφτρόνια γιατί να πάρουν προσωπικά αντικείμενα που δεν είχαν αξία? Γιατί πήραν κείμενα της ομάδας και σημειώσεις? Τα υπόλοιπα λεφτά γιατί τα άφησαν? Τόσο επαγγελματίες ήταν που δεν άφησαν κανένα σημάδι παραβίασης?
Αυτή η "διάρρηξη" προφανώς μου φάνηκε πολύ περίεργη και φυσικά ήξερα ότι πλέον κάτι άγνωστοι έχουν στην κατοχή τους προσωπικά μου αντικείμενα με αποτυπώματα και γενετικό μου υλικό, και με τον κίνδυνο να μπορούν να τα "φυτέψουν" οπουδήποτε. Ως ελάχιστη αυτοπροστασία δήλωσα την κλοπή σε ένα Α.Τ έτσι ώστε να έχω ένα πειστήριο σε περίπτωση προβοκάτσιας και όχι φυσικά για να με προστατεύσει η αστυνομία ή να βρει τους "κλέφτες".
Και τώρα θα παρακαλέσω οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι να βγάλουν τον σκασμό!
Υ.Γ : Αν ποτέ δούμε δημοσιευμένα τα κείμενα της ομάδας που πήραν απ'το σπίτι μου, θα μάθουμε και ποιοι είναι οι κλέφτες!»
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου