Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μεγάλο Κανάλι;

Προς αλλαγή ονομασίας κινείται το Epsilon TV, καθώς το νέο πρόγραμμα του σταθμού δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που σήμερα μεταδίδεται. Δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αν δούμε τελικά κάτι… «μεγάλο» στις οθόνες μας. Πάντως, εξαιτίας των δομικών δυσλειτουργιών που υπήρχαν στην εταιρεία που πούλησε ο Φίλιππος Βρυώνης στον Ιβάν Σαββίδη, γίνεται τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε ο σταθμός να ξεκινήσει στην ώρα του, τον Σεπτέμβριο.
---
Ξέχασε την αδειοδότηση ο ΣΕΒ!

Καμία αναφορά στην τηλεοπτική αδειοδότηση δεν έχει κάνει ως σήμερα ο ΣΕΒ. Αν και η διαδικασία οδεύει προς τον τερματισμό, δεν έχει γράψει ούτε μισή αράδα. Αντιθέτως, θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2016, όταν είχε ολοκληρωθεί ο πρώτος αλλά ακυρωθείς διαγωνισμός, από τον οποίο είχαν βγει εκτός διαδικασίας το Star και ο Alpha. Στο δελτίο που υπέγραφε ο chief economist Μιχάλης Μασουράκης υποστηριζόταν πως από το κλείσιμο των σταθμών Alpha, Star, Mega, Epsilon, Μακεδονία TV και ΑΡΤ θα χαθούν περίπου 1,7 δισ. ευρώ, η άμεση απώλεια των θέσεων εργασίας θα είναι 1.657 άτομα και το εισόδημα που θα χαθεί θα ανέλθει σε 692 εκατ. ευρώ. Ισχυριζόταν ακόμη πως η συνολική απώλεια σε φόρους, ΦΠΑ και εισφορές θα υπερβεί τα 500 εκατ. ευρώ.

Τώρα, με το λουκέτο του Mega να έρχεται όλο και πιο κοντά, με τη συνεργασία Alpha – Star να παίρνει σάρκα και οστά και την αδειοδότηση να ολοκληρώνεται, ο ΣΕΒ και οι αναλύσεις του για τα ΜΜΕ απουσιάζουν, σαν η αδειοδότηση των πέντε σταθμών να είναι ένα μικρό γεγονός. Δεν αφορά, π.χ., τον ΣΕΒ η μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης για τις αδειοδοτημένες επιχειρήσεις;
---
Στόχος το Mundial 2022 για την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ θα διεκδικήσει και το Mundial του 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ. Στην Αγία Παρασκευή υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από την τηλεθέαση που συγκέντρωσε η ΕΡΤ και το ύψος των διαφημιστικών εσόδων που ανήλθαν σε 7,3 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμμετέχει η Εθνική Ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Γι΄ αυτό και ο σχεδιασμός είναι να διεκδικήσει και το επόμενο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το Χειμώνα του 2022.
---
Από το ΣΚΑΪ στο Epsilon TV

Μετακινήσεις δημοσιογράφων και παραγωγών από το ΣΚΑΪ στο Epsilon. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Ιβάν Σαββίδη θέλει να ενισχύσει τον αθλητικό του τομέα, παίρνοντας προσωπικό από το Νέο Φάληρο με στόχο να βγάλει από τη νέα τηλεοπτική σεζόν αθλητική εκπομπή κάθε Κυριακή. Η συενργασία υπάρχει από την εποχή που η ομάδα του SDNA έβγαζε την αθλητική εκπομπή στο ΣΚΑΪ. Ήδη μετακινήθηκαν από το Φάληρο, η Χριστίνα Φραγκιά και ο Άγγελος Τόμπρος.
---
Στην Κάντζα ο… ΑΝΤ1, 
στο κτίριο του Alpha

Μια ιστορική απόφαση έλαβε ο Θοδωρής Κυριακού. Το τηλεοπτικό δίκτυο αφήνει τις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου και θα μετακινηθεί μέχρι το τέλος του φθινοπώρου στην Κάντζα, στο κτίριο που χρησιμοποιούσε ο Alpha. Η απόφαση αυτή έρχεται λόγω της μετακόμισης του Alpha στο κτίριο της Star Investments, αποτέλεσμα της συνεργασίας του σταθμού του Δημήτρη Κοντομηνά με το Star.

Παράλληλα υπάρχουν και νέες σκέψεις στον Όμιλο ΑΝΤ1 για την ενίσχυση του Μακεδονία TV και έναρξη νέου προγράμματος από τον Σεπτέμβριο. Το κανάλι θα μεταδίδει σειρές από την ταινιοθήκη του ΑΝΤ1 και κάποιες παραγωγές, ενώ πάντοτε υπάρχει το σχέδιο για να μετεξελιχθεί σε… Mega, στην περίπτωση που δημοπρατηθεί η ταινιοθήκη και το σήμα του αντίπαλου καναλιού.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου