Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Οι εφημερίδες παλεύουν για την επιβίωσή του. Η επιβολή της εισφοράς του 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, εξαντλεί και τις ελάχιστες δυνάμεις τους.

@ Παρενθετικά για την πτώση των εφημερίδων, δεν ευθύνεται μόνο το προβληματικό περιεχόμενο τους.

@ Και φυσικά εξαρτώνται απόλυτα από τις προσφορές.

@ Όμως πλέον υπάρχει η αδυναμία εξεύρεσης των εφημερίδων! Η διανομή τους, είναι από άλλον αιώνα…

@ Δεν υπάρχουν σημεία πώλησης σε μέρη όπου υπάρχει μαζική συγκέντρωση και μετακίνηση, στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

@ Και η διανομή σε κομβικά σημεία της επαρχίας, γίνεται με τεράστια καθυστέρηση.

@ Αλλά ας επιστρέψουμε στον ΕΔΟΕΑΠ.

@ Ο φορέας έχει αναζητήσει το 2% από τη Google που αναπαράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο;

@ Από το youtube;

@ Από το Facebook;

@ Υπάρχουν εξώδικα; Αγωγές; Μηνύσεις;

@ Θα περιμένουμε τις απαντήσεις

@ Όπως και για τις αποζημιώσεις από τις συνεδριάσεις των προσώπων, που είναι μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εξελέγησαν και στον ΕΔΟΕΑΠ...

@ Μερικές εύλογες απορίες.

@ Προ ημερών απεφάνθη το Πειθαρχικό της Ένωσης, πως το ρεπορτάζ ήταν πλαστό, αλλά δεν συντρέχει λόγος κυρώσεων διότι ο ρεπόρτερ δεν είχε δόλο!

@ Είναι η πρώτη παραδοχή πως η ελληνική δημοσιογραφία παράγει πλαστά ρεπορτάζ, διότι τα μέλη της και οι σταθμοί δεν κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους, αλλά χωρίς να αναλαμβάνονται οι ευθύνες από τους εμπλεκόμενους ούτε από το Πειθαρχικό της Ένωσης.

@ Είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της κατάστασης, βαθιάς ανυποληψίας στην οποία βρίσκεται η δημοσιογραφία και συγκεκριμένα η ιδιωτική τηλεόραση.

@ Και αφού η ΕΣΗΕΑ, αποδέχεται τα πλαστά ρεπορτάζ, στην περίπτωση της ΕΡΤ, εν μέσω διδαχών, και με αναφορά στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μας δηλώνει πως “οι δημοσιογράφοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση”.

@ Στη σέντρα η ΕΡΤ και προσωπικά ο Βασίλης Κωστόπουλος (λόγω ΕΔΟΕΑΠ;) “αθώο” το Star, οι παράγοντες του οποίου κάτι γνωρίζουν παραπάνω για τη ρύθμιση του 2% υπέρ του ταμείου.

@ Διότι η υπόθεση του πλαστού ρεπορτάζ πρέπει να περάσει και από το ΕΣΡ.

@ Για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που δηλώνει πως ορθώς έκλεισε η ΕΡΤ, και πάλι σιωπή από την Ένωση, την ΠΟΕΣΥ και την Ομοσπονδία.

@ Δεν βρήκαν μία λέξη, όπως το ίδιο συνέβη και με τις επιθέσεις της ΝΔ και του Γ. Μουρούτη, εναντίον του φορέα.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου