Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Καλοκαιρινές άδειες - πρακτορείο "Αργος"

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*


Ήδη έχουν ξεκινήσει οι άδειες του καλοκαιριού και επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν για τη νομοθεσία που αφορά τις αποδοχές αδείας και το χρόνο καταβολής του επιδόματος, ενημερώνουμε ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 8 του ΑΝ 539/45, οι αποδοχές αδείας καθώς και το επίδομα προκαταβάλλονται στον μισθωτό στην έναρξη της άδειάς του.

Όταν η άδεια χορηγείται σε τμήματα (Ν.4093/12 υποπ. ΙΑ 14, παρ.3) επιβάλλεται κατά την έναρξη κάθε τμήματος ημερών αδείας η χορήγηση ανάλογου τμήματος αποδοχών αδείας, καθώς και ανάλογο τμήμα του επιδόματος αδείας μέχρι να ολοκληρωθεί το ποσόν.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η εργοδοσία και στο ζήτημα της άδειας δεν εκπληρώνει όσα ορίζει ο νόμος, ενώ συνεχίζονται οι καθυστερήσεις πληρωμών που θεωρούνται πλέον από τη μεριά της κεκτημένο.

Και στο ζήτημα των αδειών, όπως γίνεται και με τις πληρωμές η Διοίκηση του σωματείου προχώρησε σε παρέμβαση στην εργοδοσία της «Άργος» και απαίτησε το αυτονόητο, να μη φεύγουν οι συνάδελφοι σε άδεια χωρίς χρήματα.


Καλούμε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα η Διοίκηση του σωματείου θα περιοδεύσει στους χώρους δουλειάς προκειμένου να συζητήσει την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου