Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Τα εθνικά θέματα δεν είναι δυνατόν να μπερδεύονται με τα ΜΜΕ.

@ Υπάρχει πάντα όριο και δημοσιογραφική ευθύνη στα μεταδιδόμενα, αλλά και Αρχές για να ελέγξουν ό,τι χρειάζεται.

@ Παράδειγμα: Αν ένας δημοσιογράφος μεταδίδει αναληθείς ειδήσεις πχ για τα εθνικά θέματα είναι ζήτημα ελέγχου από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

@ Αν φυσικά τον “αθωώνει” και μαζί του και το κανάλι, επειδή δεν είναι σε θέση να κάνει μια απλή διασταύρωση στοιχείων, τότε έχει ζήτημα και η ΕΣΗΕΑ.

@ Και φυσικά η κρίση ενός Πειθαρχικού ενός σωματείου δεν πρέπει να δεσμεύει το ΕΣΡ, το οποίο και εξορισμού και εκ του Συντάγματος, έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα ελέγχου της Ραδιοτηλεόρασης.

@ Ας ελέγξει και καμία ταυτότητα η ΕΣΗΕΑ, πάντως, για να γνωρίζει ποιοι ενημερώνουν “αρμοδίως” από τηλεόρασεως.

@ Το ΕΣΡ επίσης, δεν μπορεί να μην είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση ειδικά αυτή την περιόδο και να μην εξετάζει συνολικά τα μεταδιδόμενα προγράμματα και ειδικά τα ενημερωτικού περιεχομένου που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα.

@ Η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει την δουλειά που της έχει ανατεθεί ώστε να μην υπάρχουν σκιές και παρεξηγήσεις καθώς μπαίνουμε σε ίδιαίτερα κρίσιμη εποχή.

@ Δεν πρέπει να επικρατήσει ούτε ο χουλιγκανισμός στην ενημέρωση, ούτε όμως και να κατέβει ο διακόπτης.

@ Το πλέον κρίσιμο Καλοκαίρι για την ΕΡΤ, μετά το λουκέτο του 2013.

@ Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν και την πορεία της εταιρείας, καθώς οι εκλογές έρχονται το Μάιο του 2019 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επαναλάβει με άλλη μέθοδο το εγχείρημα Σαμαρά-Βενιζέλου.

@ Η συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε όλο το συνδικαλιστικό μέτωπο, σε ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ, δείχνει που πάει η ιστορία και ποιες σχέσεις έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

@ Θυμάστε που όταν μιλούσαμε για το “μαύρο μέτωπο” των δυνάμεων που έκλεισαν την ΕΡΤ, έβγαιναν διάφοροι και έκαναν επίθεση στις “Τυπολογίες”;

@ Μόνο η “επάρατος” ΠΟΣΠΕΡΤ δεν συμμετέχει σε αυτά τα αναθεωρημένα κόλπα.

@ Και φυσικά, υπάρχουν γενικοί διευθυντές που βρίσκονται ήδη σε συννενόηση με τις άλλες δυνάμεις, δουλεύοντας για την επόμενη ημέρα πιστεύοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι Πρωθυπουργός.

@ Κι άλλοι γενικοί διευθυντές που έχουν …ζητήματα και άλλοι που θέλουν να διατηρήσουν το προσωπικό τους φέουδο εντός Ραδιομεγάρου.

@ Τελειώνουν αργά και βασανιστικά όλα στο Mega.

@ Ο σταθμός δεν διαθέτει πολλές άλλες εσωτερικές δυνάμεις παρά την σημαντική απήχησή του, έχοντας το 10% της τηλεθέασης και διαθέτοντας στους εταιρικούς λογαριασμούς δεσμευμένα 55 εκατ. ευρώ.

@ Την ίδια ώρα η συνεργασία Star-Alpha προχωράει, δια της συγκατοικήσεως, στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου