Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

"Πρώτο Θέμα" - Θέμος, ο ανεμιστήρας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θεμός Αναστασιάδης.
Ο σινιέ λόγος της ακροδεξιάς
(ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο
- επτά μέρες την εβδομάδα)


Αυτή η “σοβαρή Χρυσή Αυγή” που κάποτε ονειρεύτηκε δημόσια από τη συχνότητα του τηλεοπτικού Σκάι ο κύριος Μπάμπης μπορεί να μην έχει προχωρήσει ακόμα σε δημιουργία πολιτικού σχηματισμού, μιντιακά όμως πετάει. Την αναδοχή του επικοινωνιακού παιχνιδιού δεν ανέλαβε ο γνωστός υστερικουά Στέφανος Μακελειός Χίος – για “σοβαρή Χρυσή Αυγή” μιλάμε ας μην ξεχνιόμαστε – αλλά η επικοινωνιακή αλεπού Θέμος Αναστασιάδης. Μια αριστερή φρέντλι μονάδα, θυμάστε την τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας”;, που πλέον κινείται στα άδυτα της φοβικής δεξιάς. Της φιλοεπαναστατικής. Εκείνης που στη θέα του μίσους παίρνει ανάσες ύπαρξης.
Ο Θέμος αρθρογραφώντας από την εφημερίδα του “Το Πρώτο Θέμα” είναι εκείνος που ποιητικά λένε οι πολιτικοί στα τηλεπαράθυρα “ανεμιστήρας που πετάει λάσπη…”.

Ο Θέμος στα φαστ- τρακ μανιφέστο του φροντίζει πάντα να συνδέει τις απόψεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, μια ομάδα ανθρώπων, με έναν πολιτικό σχηματισμό. Οι άνθρωποι που μπορεί να κάνουν δεύτερες σκέψεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα να σκέφτονται, ας πούμε, πως η αλληλεγγύη ανθρώπου προς άνθρωπο είναι κάτι φυσιολογικό αρχειοθετούνται, συλλήβδην, ως Συριζαίοι. Εκείνοι που τους αρέσουν τα Εξάρχεια, τα θεωρούν απαραίτητο πόλο “παραγωγής σκέψης” για την Αθήνα κι όχι μόνο, “κλειδώνονται” ως ανεκτικοί στο άβατο της ανομίας των Εξαρχείων. Εκείνοι που προσεγγίζουν το ζήτημα “Μακεδονία” ως ιστορικό παράδειγμα, ως εκδοχή ιστορίας που έχει περισσότερες όψεις από εκείνης που αυτοπροσδιορίστηκε ως πατριωτική και διαχωρίζει τους Έλληνες σε πατριώτες ως προδότες που φλερτάρουν με το Σύριζα και με σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να σβήσουν την Ελλάδα.

Ο Θέμος, αρθρογραφώντας, κάνει λες και απέναντί του δεν υπάρχουν άνθρωποι και ιδέες αλλά μόνο ελληνικός αντεθνισμός που ζει και τρέφεται εντός ή πέριξ της κυβέρνησης. Ο Θέμος δεν νοιάζεται για τη διαφορετικότητα μιας ιδέας, μιας συμπεριφοράς, μιας άποψης. Νοιάζεται για δύο πράγματα για την πατρίδα Ελλάδα και για την πτώση του Σύριζα. Ο τελευταίος έχει εφαρμόσει πιστά κάθε οδηγία που του έχει έρθει από τα ιερατεία των Βρυξελλών, του Βερολίνου. Απέχει πολύ από την αριστερά που είπε πως θα είναι…

Όμως ας επιστρέψουμε στον Θέμο και την ακροδεξιά του αρθρογραφία. Μια σοβαρή Χρυσή Αυγή δεν έλεγε ο κύριος Μπάμπης; Εδώ είναι, στο Πρώτο Θέμα θα την βρεις.

Στο πρόσφατο κείμενο του: “Συγγνώμη που είμαστε Έλληνες – ουχί Συριζοσκοπιανό Pride τσίρκο” ο Θέμος γράφει:

“Μανάδες, γέροι και παιδιά ήταν εκεί, για την Ονομασία, έναντι αυτών η Πατρίς στέκεται Ευγνωμονούσα… Μα πιο πολύ απ’ όλους στα μικρά παιδιά. Στα οκτάχρονα και τα δεκάχρονα που ήταν εκεί στις πλατείες κουνώντας τις σημαίες τους με μια φωνή στο «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Τι… ξέρουν τα παιδιά; Χα! Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα… Απ’ το DNA τους! Πριν τα λιανίσουν… Πριν τα παραπληροφορήσουν, πριν τους λαπαδιάσουν τα μυαλά, πριν τα διορίσουν ή τα αποκοιμίσουν. Συγγνώμη, τα παιδιά μέσα τους ξέρουν ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. Δεν χρειάζεται να τους το πει κανείς. Γιατί είναι Ελληνες. Συγγνώμη κιόλας! Δεν φταίω εγώ, το έχουμε κληρονομικό. Δεν ξέρω αν γίνεσαι, αλλά Ελληνας άπαξ και γεννιέσαι δεν ξεγίνεσαι. Σκοτώστε μας. Αλλά το Όνομα δεν θα το δώσει ποτέ ο Έλληνας. Τι να κάνουμε; Άλλη αντίληψη περί εθνικής αξιοπρέπειας έχει ο Έλληνας και άλλη η Κουμουνδούρου. ΣΥΡΙΖΑ Pride!”

Ενώ στο κείμενο με τίτλο: “Εμείς φταίμε που κάναμε ανθρώπους τους Αλβανούς και τους αριστερούς” γράφει:

“Εκεί κατάντησε την Ελλάδα ο Τσίπρας, να μας την λένε και οι Αλβανοί που τους κάναμε ανθρώπους. Εδώ που τρώγανε και πίνανε, και ουκ ολίγοι κλέβανε, τώρα που η πατρίδα μας λόγω ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει πάτο, βρήκαν ευκαιρία και βγάζουν τα απωθημένα τους όπως και όπου μπορούν.”

Στο “Η Μακεδονία θα γίνει ο «τάφος» σας” ο Θέμος μας γράφει:

“Είναι αδιανόητο η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είπε δακρύζοντας «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», έστω να ΣΥΖΗΤΑ ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Κι αν δεν μπορεί να επαναλάβει δημόσια τη δήλωση του εθνάρχη τουλάχιστον ας παραπέμπει σε αυτήν. Τόσο βαρύ τους πέφτει; Καλά τα είπε για το Ίλιντεν ο Κυριάκος, ας τους το ξεκόψει γενικά κάθετα και με εθνικό τσαμπουκά. Άσε που όσοι «γαλάζιοι» βουλευτές και δη βουλευτίνες λειτουργούν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τεθούν ΕΚΤΟΣ μια και καλή, παραδειγματικά και αμετάκλητα. Αλλιώς και για τη Ν.Δ. το Μακεδονικό θα γίνει ο τάφος της. Θα βάλουν στη Βουλή ακόμη και την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου που είναι ήδη στο 1,5%.”

Aν μπείτε στο σάιτ του Πρώτου Θέματος, κάνετε κλικ στη φωτογραφία του Θέμου και βγουν μπροστά σας οι τίτλοι των κειμένων του, τα μάτια σας θα σταθούν σε ανοιχτές επιστολές που προτείνουν μόνο φόβο και μίσος. Η εποχή τού πάει πολύ του Θέμου… η επιτυχία είναι διπλή, κατά ένα τρόπο εκείνος τη σκηνοθέτησε…
---
με πληροφορίες από https://www.protothema.gr
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου